Premiul I de la „Cântecul de Dragoste” ajunge în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ediţia a cincea a Concursului Internaţional de muzică populară „Cântecul de Dragoste de-a lungul Dunării" s-a încheiat duminică noapte.

De data aceasta, premiul întâi a mers în Ucraina, Olena Stroia, studentă în anul al doilea la Academia Naţională de Muzică din Kiev, fiind cea care a impresionat cel mai mult juriul prin interpretarea sa. Gabriel Dumitru, reprezentantul Argeşului, a câştigat premiul al doilea, iar premiul al treilea a fost câştigat de Elena Lucreţia Goagea din Oltenia.

Ultima seară de concurs a reunit cei mai buni dintre participanţi, alături de nume consacrate ale muzicii populare româneşti. Au susţinut recitaluri DumitruFărcaş şi Mioara Velicu, invitaţii surpriză ai serii, care au încântat miile de spectatori prezenţi.

De la anul Festival,

Juriul a fost format din Elise Stan, din partea Televiziunii Române în calitate de preşedinte, Niţă Frăţilă, profesor universitar din Serbia, Daniela Gibescu, specialist Electrecord, Doina Işfănoni, doctor muzicolog, Elena Gavriluţiu, specialist Centrul Naţional din Bucureşti, lot.col. Petrea Gogu, directorul Muzicii Militare Brăila şi Ioan Godja din Austria. Organizatorii competiţiei au fost, ca în fiecare an, Consiliul Judeţean şi Centrul de Creaţie Brăila.

La final, preşedintele CJ a precizat că începând de anul viitor, concursul internaţional se va transforma în festival şi va avea un mare premiu. „Ne-am gândit şi vrem ca de anul viitor să transformăm concursul în festival. Pe lângă premiile I, II şi III vom avea şi un mare premiu care va consta cel mai probabil într-un autoturism, la fel ca la Festivalul George Grigoriu", a precizat Stancu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite