Brăila / Portret: Anastasia Munteanu oferă surprize dulci şi sănătoase copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A terminat liceul la „Constantin Brâncuşi". A învăţat tainele fabricării mobilei din cele mai preţioase esenţe de lemn, dar din păcate nu a profesat nicio zi.

Regretă şi astăzi că nu s-a implicat mai mult în domeniul în care s-a pregătit.
„Eram pregătită, ca oricare alt coleg, să fac mobilier de cea mai bună calitate. Mi-am ales singură meseria pentru că am crezut că atâta timp cât nu ne vom întoarce la locuit în grote, oameni vor avea nevoie de căldura unui cămin şi de confortul unui mobilier. În plus eram convinsă încă de atunci că trebuie să fii întotdeauna în pas cu moda", ne-a explicat Anastasia Munteanu.

„Veţi deveni şomeri!"

Brăila era un oraş unde industria mobilei din lemn, mai ales din lemn masiv, era foarte dezvoltată. Produsele erau livrate în Germania, Franţa, Elveţia.
„Am făcut practica în toate secţiile fostului PAL. Pe Dorobanţi, la trecere Bac şi jos în Port la Împăratul Traian, acolo unde erau secţiile despre care vorbesc. Din păcate, în anul 1994, când am terminat liceul şi ne aşteptam să primim repartiţia, nu s-a spus foarte franc că vom deveni...şomeri, pentru că industria mobilei este în declin. După bacalaureat nu am avut timp să mă lamentez. A trebuit să mă adaptez. Aşa am intrat în ramura cea mai accesibilă pe atunci , comerţul", ne-a povestit Anastasia.


A avut ocazia să lucreze în primul rând cu oamenii, iar activitatea desfăşurată i-a folosit în a înţelege că un comportament civilizat este cheia succesul în relaţia vânzător client. S-a calificat ca patiser şi acum face, între altele, gogoşile care sunt vândute în chioşcul de lângă „Murgoci".


„Diferă mult reţeta gogoşilor de aici faţă de cel care sunt făcute acasă de orice gospodină. Sunt desigur naturale dar modul de preparare al aluatului le face mult mai delicioase", povesteşte Anastasia.

Întrebări şi răspunsuri

Vă pare rău de faptul că nu aţi practicat meseria învăţată în liceu?

Cândva am regretat enorm. Mi s-a părut atunci, în anii tinereţii că mi s-au tăiat aripile. Dar întotdeauna am considerat că nu trebuie să te laşi înfrânt de greutăţi pentru că un om responsabil trebuie să îşi asume răspunderea pentru el, pentru cei dragi.

Aţi lucra din nou în industria mobilei?

Nu. M-am învăţat să fiu într-un altfel de contact cu oamenii. Şi de ce să nu recunosc cred că acum ar fi greu să recuperez anii scurşi. Dar m-aş pregăti pentru noi specialităţi în ceea ce fac acum pentru că trebuie să oferi clienţilor întotdeauna câte o mică surpriză plăcută.

„Copiii, mai ales cei mici sunt încântaţi de ele. Şi de ce să nu spunem sunt mult mai sănătoase decât alte gustări preparate industrial", ne-a declarat Anastasia care de doi ani prepară cunoscutele delicatese româneşti.


„Nu cred că există persoană care trecând prin zonă să nu fi cumpărat măcar odată o gogoaşă de la noi. Iar atunci când un client vine decis şi ne spune că l-a atras mirosul îmbietor, ştim că am găsit într-adevăr formula cea mai potrivită a preparii gogoşilor", a conchia Anastasia Munteanu.

Ce-i place

Întotdeauna i-a plăcut să citească. Regretă cu nu mai are timp suficient pentru lectură, acum. Îi place să fie cât mai mult cu cei doi copii ai săi pentru că şti că într-o zi aceştia îşi vor lua zborul către cuibul lor şi de aceea vrea să se bucure de fiecare clipă alături de ei.

Ce nu-i place

Răutatea în general. Nu-i plac cârcotaşii îi detestă pe cei care-şi tratează semenii de undeva de sus. Nu-i plac certurile şi ranchiuna, pentru că te fac să iroseşti timp preţios din viaţă, inutil , ba chiar dăunător.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite