Brăila:Infochioşc CID în faţa Casei Tineretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În faţa Casei Tineretului a fost instalat primul infochioşc de utilitate publică
În faţa Casei Tineretului a fost instalat primul infochioşc de utilitate publică

Începând din acest weekend, brăilenii interesaţi să afle ultimele noutăţi în materie de integrare europeană şi de interes public, o pot face accesând sistemul electronic de informare instalat deja în faţa Casei Tineretului.

Infochioşcul CID (Centrul de Informare şi Documentare pentru Integrare Europeană şi Dezoltare Durabilă) - instituţie constituită în urmă cu cinci ani, la iniţiativa Consiliului Judeţean Brăila - are supraveghere video şi a fost pus în funcţiune la sfârşitul săptămânii trecute.

A fost pus la punct din iniţiativa CJ şi se adresează inclusiv companiilor private.

Deocamdată, el a stârnit interesul adolescenţilor şcoliţi, care sunt atraşi de orice fel de informaţii.

Primii la infochioşc sunt tinerii

„Aşa ceva am mai văzut în Braşov, când am fost cu părinţii. A fost o idee bună să fie instalat aici, lângă Biblioteca Judeţeană", au spus Iulia şi Ioana, două fetiţe de 12 ani, care au accesat informaţiile CID, imediat după ce au ieşit de la bibliotecă.

La îndemâna tuturor

Prin intermediul infochioşcului nou instalat, se pot afla, de asemenea, informaţii despre Secretariatul Tehnic Permanent Sud-Est, Centrul de Informare Europe Direct şi CJ Brăila.

Asociaţia CIDIEDD furnizează autorităţilor publice locale, precum şi companiilor autohtone private o gamă complexă de servicii, printre care: elaborarea studiilor, planurilor şi strategiilor de dezvoltare a comunităţilor locale/ regionale; elaborarea cererilor de finanţare în vederea accesării fondurilor de la CE sau Guvern; acordarea de consultanţă şi asistenţă tehnică în vederea accesării şi implementării de programe cu finanţare; formare profesională a adulţilor ş.a.


Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite