Brăila: Inflaţie de materiale de construcţii, lipsă de clienţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La început de sezon, cei care vând lemne pentru construcţii se aprovizionează în speranţa unei primăveri profitabile. Din păcate, clienţii se lasă aşteptaţi, semn că revirimentul în construcţii pe care unii îl proclamă ca venit deja, la noi, se lasă aşteptat. Oricum scăderea este caracteristică anotimpului pentru că se ştie, iarna nu se construieşte decât în anumite condiţii.

„Ultima dată am adus marfa pe data de 10 decembrie. De atunci nu am mai venit pentru că în perioada de iarnă lemnul pentru construcţii merge destul de greu. Acum însă am început să aducem din nou marfă, pentru că odată cu încălzirea relativă a vremii a reapărut cererea", ne-a declarat Gheorghe Chiroiu, din localitatea Nereju, din Vrancea, care tocmai descărca un camion plin cu marfă.


Construcţiile din lemn prind
În perioada de iarnă s-a vândut puţin şi din pentru că la noi în zonă se construiesc mai mult mansarde din lemn şi mult mai puţine case complet echipate.
„Anul trecut am constatat că au început şi la noi oamenii să construiască case din lemn. Sunt în primul rând mult mai ieftine, rezistente şi mai presus de orice sunt ecologice. Acest lucru ne face să sperăm că vânzarea va fi una cât de cât bună, anul acesta", ne-a declarat Mihai Stoian, care are comercializează lemn de construcţii.


„Iar dacă cineva vrea să iasă în câştig, acum este momentul să vină să cumpere pentru că este preţul foarte bun de la 350 la 450 lei metrul cub, negociabil", a specificat omul.
De reţinut că pentru a ridica o construcţie din lemn oamenii nu trebuie să aştepte până ce temperaturile nu vor mai scădea noaptea sub 5º Celsius ca în cazul betonului armat.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite