Brăila:În trei zile de iarnă asigurările au acordat despăgubiri cât pentru un trimestru întreg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Vremea potrivnică a pus probleme traficului rutier. Poleiul care a transformat străzile în patinoare a făcut ca vehiculele să fie greu controlabile. În primele trei zile ale lunii decembrie firmele de asigurări au avut de făcut faţă la un număr de 68 de tamponări uşoare, rezolvate pe cale amiabilă.

La acestea se adaugă alte 37 de avarii suferite de diferite vehicule implicate în tot felul de coliziuni, din care însă au rezultat şi vătămări corporale care au fost contorizate de Poliţia Rutieră.

„Din punctul de vedere al celor păgubiţi, treaba este destul de simplă. Noi plătim asigurarea şi ei pleacă cu maşinile reparate din service. Cei care sunt vinovaţi îşi repară singuri maşinile, pe propriul buzunar. Dar dacă în medie o asigurare pe jumătate de an costă 3-400 de lei, numai un far de Logan spart şi care trebuie schimbat costă undeva la 1.200 de lei la care se adaugă manopera", ne-a explicat Ionuţ Ailenei, broker asigurări.

Cu permis şi fără amendă

Acesta este avantajul, singurul de altfel al înţelegerii amiabile în caz de tamponare uşoară, fără vătămări corporale.

Service-urile auto lurează pe timp de iarnă non-stop.

„Avem 11 maşini în lucru şi mai sunt altele patru programate mâine. Lucrăm în foc susţinut pentru că oamenii au mare nevoie de autoturisme în aceste zile de sărbătoare. Sperăm însă să nu se repete situaţia de anul trecut când din cauza numărului mare de tamponări, pe care noi le-am rezolvat la timp, plata de la asigurări a venit abia după trei luni de zile", ne-a declarat Leonard Ispas, administrator al unui atelier de tinichigerie care are contracte cu mai multe societăţi de asigurare.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite