Brăila:În Piaţa Ruşilor doar noutăţile mai salvează afacerile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toate ustensilele pentru lucrul acasa găsesc pe tarabele din Piaţa Ruşilor
Toate ustensilele pentru lucrul acasa găsesc pe tarabele din Piaţa Ruşilor

Comercianţii au trecut de la marfă ieftină şi proastă la produse de ultimă generaţie. Criza are şi un revers. Piaţa Ruşilor, numele popular al pieţei de articole industriale şi de uz gospodăresc a ajuns o oglindă a ultimelor apariţii în domeniu.

La Piaţa Ruşilor, situată sub podul de la Apollo, nimeni nu-şi permite să investească în mărfuri care nu mai au căutare.

Astfel, după ce ani de zile instalatorii au folosit, spre exemplu, tuburile de Pex-Al pentru instalaţiile de încălzire, cu furniturile de rigoare, acum acestea abia dacă se mai găsesc pe tarabele comercianţilor.

„Nu mai merge Pex-Al-ul. S-a dovedit în timp că nu are durată prea lungă de viaţă. Nici furniturile de îmbinare nu s-au dovedit a fi mereu bune. În plus, noi ca să avem vânzare, aduceam doar produse foarte ieftine. S-a demonstrat că metalele din care erau făcute nu erau întotdeauna cele mai bune şi în timp se slăbeau. Acest lucru ne-a determinat să ne reorientăm şi în momentul de faţă furniturile pentru Pex-Al sunt din ce în ce mai greu de găsit", ne-a declarat Ion Damian, comerciant din Paţa Ruşilor.

„Acum la putere este Propilena, care este nu numai uşor de montat dar şi mult mai rezistentă. Iar dacă în urmă cu patru-cinci ani stăteai la rând în aşteptarea unui meseriaş care să facă îmbinările, acum aparatul de lipit se cumpără de la noi şi nu costă decât 48 de lei", ne-a declarat Vasile Caraman, comerciant.

Acum merge polipropilena, ne spune Ion Damian

Clienţii sunt mulţumiţi de preţuri

În general vânzarea cea mai mare se face în zilele de sâmbătă şi duminică.

Motivul este cât se poate de simplu. Având liber, gospodarii mai cumpără câte ceva pentru a meşterii prin casă.

„Sâmbăta şi duminica sunt liber. Am făcut un inventar la ceea ce îmi trebuia şi am venit în piaţă să cumpăr lucrurile. Aici le găseşti la bucată, iei ce-ţi trebuie, cât îţi trebuie. Dacă te duci la un supermarket de profil, trebuie să iei câte un set odată. Iar cel mai important este faptul că ceea ce se găseşte aici este la mai puţin de jumătate de preţ faţă de marile magazine", ne-a declarat şi Ion Ion, care achiziţiona mai multe produse de la diverse tarabe.

Ion Ion lucrează la CFR şi doar sâmbăta şi dumnica poate meşteri la domiciliu.

În ciuda tuturor eforturilor comercianţii din piaţă spun că taxele exagerate şi criza le pun capac.

Ei plătesc pentru taraba de numai o jumătate de metru pătrat 220 lei pe lună, taxă pe care o consideră prea mare pentru această perioadă în care, orice ar face, vânzările sunt destul de mici.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite