Brăila:„Frontiera" a capturat peşte de 75.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de la IJPF Brăila au bătut toate recordurile în materie de produse confiscate.Chiar dacă n-au frontieră, ofiţerii şi agenţii brăileni de la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră îşi dovedesc, din plin, eficienţa şi contribuie la eradicarea contrabandiştilor şi a braconierilor de pe fluviu.

Poliţiştii de frontieră au confiscat anul trecut, 1.284 kg. de peşte, diverse specii, 153 de plase de pescuit, patru bărci, două motoare pentru barcă, trei aparate de pescuit electric şi alte bunuri, în valoare totală de 74.551 de lei.

Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Brăila se poate lăuda că a organizat şi desfăşurat 491 de acţiuni şi 4.357 de misiuni în 2009.

Cu acest prilej au fost bifate 103 lucrări şi cauze penale, în care au fost implicate 145 de persoane.

"În ceea ce priveşte braconajul piscicol, acţiunile specifice desfăşurate pe această linie au relevat faptul că factorii de risc la adresa fondului piscicol sunt reprezentaţi de pescuitul industrial neautorizat şi cel electric", ne-a spus comisarul Adrian Apetri, şeful IJPF Brăila.

image

Peste zece mii de pachete de ţigări confiscate

Poliţiştii de frontieră au insistat în 2009 şi pe acţiunile organizate şi desfăşurate pe linia contrabandei şi fraudei vamale.

Astfel, oamenii legii au depistat 104 nereguli, dintre care 37 cu forţe proprii şi 67 în cooperare cu alte instituţi.

În urma acţiunilor desăşurate au fost confiscate 10.224 de pachete de ţigări, diverse mărci, în valoare totală de 43.860 lei.

"Traficul înregistrat în anul 2009 prin P.P.F. Zona Liberă Brăila s-a concretizat în 9.390 de mijloace de transport, cu 10.999 persoane, dintre care 8.546 româneşti, cu 9.320 cetăţeni români şi 844 mijloace de transport străine cu 1.679 cetăţeni străini", ne-a declarat subinspector Mirela Bulgaru, purtător de cuvânt al IJPF.

Mărfurile introduse în Zona Liberă Brăila au provenit din Germania, Ungaria, Olanda, Polonia, Bulgaria, Turcia, Coreea, China, Ucraina, Georgia, Italia şi au avut ca destinaţie Rusia, Georgia, Siria, Moldova, Ucraina, Româna şi Polonia.

21.000 de lei au fost recuperaţi

Tot în anul trecut, poliţiştii de frontieră brăileni au mai ridicat în vederea confiscării, produse cosmetice, băuturi alcoolice, articole de îmbrăcăminte şi diverse alte bunuri, valoarea acestora ridicându-se la suma de 21.000 lei. Produsele au fost ţinute în camera de corpuri delicate, iar apoi scoase la vânzare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite