Brăila:Drum nou în viaţă pentru 400 de brăileni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Brăila a fost lansat proiectul „Către un viitor durabil", proiect cu finanţare din Fondurile Structurale Europene. Proiectul este derulat, în parteneriat, de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Centrul de Consultanţă şi Studii Europene Galaţi.

Obiectivul general îl constituie intensificarea programului personalizat de măsuri active şi preventive pentru ocuparea forţei active, concentrate pe solicitanţi de loc de muncă. Suma totală cu care va fi realizat acest proiect este de 1.278.925 lei.

„Iniţiativa se va derula pe o perioadă de 24 de luni şi va fi adresată unui grup ţintă format din 400 de persoane neocupate din 12 localităţi din judeţ, atât din mediul urban cât şi cel rural", ne-a declarat Adriana Simona Cârligea, director executiv al AJOFM Brăila.

Cele 400 de persoane care vor participa la proiect în mai multe serii vor putea primi o nouă calificare.

În cazul tinerilor care au părăsit înainte de vreme şcoala şi care sunt angrenaţi în proiect, aceştia vor avea o calificare cu care pot găsi un loc de muncă stabil în zona de domiciliu.

De reţinut că dintre cele 400 de persoane participante la proiect, 168 vor fi incluse în programe de formare profesională din domeniul construcţiilor, agriculturii şi serviciilor.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite