Brăila:Dispută pe locurile de parcare din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O parte dintre locatari au obţinut locuri de parcare în curtea blocurilor
O parte dintre locatari au obţinut locuri de parcare în curtea blocurilor

Disputa locurilor de parcare la Brăila este departe de a se fi încheiat. Autorităţile primesc solicitări în continuare privind noi locuri de parcare.

Din dorinţa de a avea loc pentru a-şi parca maşina în apropierea blocului, unii brăileni au solicitat chiar transformarea spaţiilor verzi din interiorul blocurilor în parcări.

„Nu putem transforma toate spaţiile verzi din interiorul blocurilor în parcări, chiar dacă nu sunt îngrijite, aşa cum motivează unii cetăţeni. Asociaţiile de Proprietari trebuie să-şi îngrijească spaţiile verzi din curtea blocurilor. Şi aşa în ceea ce priveşte spaţiile verzi, stăm sensibil sub norma impusă de UE pe cap de locuitor", a punctat primarul Aurel Simionescu.

Şi pentru a mări numărul spaţiilor de parcare, edilul şef şi-a propus ca pe bulevardul Dorobanţilor, care va intra şi el într-un amplu proces de reabilitare la fel ca şi strada Griviţa, să fie şi locuri de parcare.

„Pentru Dorobanţi avem intenţia de a realiza un număr semnificativ de parcări de o parte şi de alta a bulevardului", a precizat edilul care a adăugat că „dacă ne apucăm să intrăm în toate curţile interioare ale blocurilor pentru a face parcări nu va fi bine pentru noi, va fi tot în detrimentul nostru".

Nici ideea unor parcări ecologice nu este lăsată la voia întâmplării, primarul spunând că va face o parcare ecologică experimentală să vadă ce presupune acest lucru şi cât de eficientă este.

Cu toate acestea Aurel Simionescu susţine că aleea care duce la statuia Ecaterinei Teodoroiu are pavele ecologice - găurite şi aşezate peste pământul semănat cu gazon, dar în opinia sa nu se observă cine ştie ce eficienţă.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite