Brăila:Din cauza unor şoferi firmele specializate nu pot aduna zăpada

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Paradoxal, dar deşi şoferii sunt cei mai vocali atunci când vine vorba despre măsurile luate de autorităţi în perioada de iarnă când ninge abundent, tot ei sunt cei din pricina cărora utilajele de deszăpezire îşi fac cu greu treaba sau nu şi-o fac deloc.

Brăila: Poliţiştii de la Rutieră au aplicat amenzi de zeci de mii de lei în ultimele 48 de ore

Lipsa simţului civic a unora dintre brăileni ne ţine îngropaţi în gheaţă, nicidecum incapacitatea autorităţilor

Este cazul de acum, când pe multe artere cu circulaţie foarte intensă, utilajele care pot şi trebuie să adune mormanele de zăpadă nu pot face operaţiunea din cauza celor care şi-au uitat vehiculele la marginea şoselei.

„Din această cauză, utilajele nu pot curăţa aşa cum trebuie carosabilul. Practic din două benzi de circulaţie una este astfel blocată, iar restul vehiculelor aflate în trafic urmăresc un singur fir de circulaţie, cel central", ne-a declarat Dan Apostol, directorul DAGL Brăila, cel care în toate aceste zile a fost în locurile fierbinţi, dacă pot fi numite aşa, ale curăţării oraşului de zăpadă.

Poliţia locală va face ordine?

Odată cu înfiinţarea poliţiei locale care va avea şi atribuţiuni în domeniul circulaţie rutiere, veghind asupra traficului din oraş, edilii speră că situaţia se va îmbunătăţi.

„Odată cu preluarea unor atribuţiuni la regimul circulaţiei rutiere, poliţiştii locali vor avea tot dreptul de a-i amenda pe cei din cauza cărora, an de an, serviciile abilitate nu pot curăţa aşa cum trebuie căile rutiere", ne-a declarat Traian Jipa, directorul Poliţie Locale.

Totodată, sectoare întregi de drum, cum sunt cele de pe bulevardul Dorobanţilor sau pe bulevardul Independenţei, unde şoferii staţionează oblic lângă deşi acest lucru este interzis, vor fi luate în colimator, iar contravenienţii vor primi amenzi usturătoare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite