Brăila:Debarcader pe Dunăre de 350.000 de euro, în calea iernii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înfiinţată în acest an, parcarea pentru nave a atras până acum o sută de proprietari de ambarcaţiuni scumpe. Debarcaderul Turistic a fost făcut cu 350.000 de euro, din fonduri europene în cadrul proiectului de modernizare a Falezei Dunării şi este administrat de Braicar.

Vin tot mai multe ambarcaţiuni de fiţe la noul debarcader al Brăilei. Investiţia este una europeană, cu o contribuţie locală de 10 la sută, şi se vrea cea mai modernă parcare pentru nave, care să atragă tot mai mulţi posesori de nave. „Eu am o şalupă de 65 de cai putere, metalică. Este grea aşa că nu o pot scoate pe mal decât la repaţii capitale. Aici, cel puţin până acum nu am avut probleme", ne-a declarat Grigore Petru, unul dintre proprietari.

Un debarcader culisant

Debarcaderul turistic a rezistat cu brio până acum

Nicolae Relu, cel care administrează debarcaderul turistic, ne-a declarat: „Anul acest, am avut o iarnă cum de mult nu a mai fost. Dar, debarcaderul s-a comportat până acum foarte bine. Faptul că este culisant, urcând şi coborând odată cu nivelul apei ca mişcare pe verticală, nu a influenţat deloc navele amarate, pe motiv că la orizontală el rămâne permanent la punct fix."

Proprietarii de ambarcaţiuni au avut numai cuvinte de laudă la adresa celor care administrază debarcaderul. Cei care au venit la navele amarate au putut constatat că în permanenţă căile de acces au fost curăţate de zăpadă la fel şi zona de trafic a debarcaderului, care acum este acoperită cu material lemnos, spre deosebire de cel vechi, construit numai din metal.

„Dacă am avea şi parcări pentru maşini în municipiu, aşa cum este această parcate de nave, nimeni nu ar mai avea nimic de obiectat", a declarat un alt proprietar de ambarcaţiune, Liviu Toader, 57 de ani.

image

„Din păcate au fost şi oameni care nu au respectat contractul, anume de a ridica pe mal barcile pănă la data de 1 decembrie. Noi totuşi încercăm să le aliniem în zone depărtate de mal unde pe ger puternic îngheaţă apa,
ca bărcile să nu sufere avarii"
, ne-a spus Relu Nicolae.

Atracţie turistică şi pentru străini

Cererea în creştere de noi locuri de amarare pentru navele particulare a determinat autorităţile să ia în calcul extinderea debarcaderului turistic. Acum sunt aproape 100 de nave la debarcader. Oricum, acesta este un punct de primă importanţă pentru cei care vin pe calea Dunării să ne viziteze oraşul.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite