Brăila:Danemarca ne oferă 200 de locuri de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se caută şoferi profesionişti şi muncitori în agricultură, la recoltarea căpşunilor, mazării, zmeurii, cepei şi dovleceilor. Danezii oferă celor interesaţi să muncească în agricultură aproximativ 200 de locuri de muncă în această vară. Doritorii trebuie să-şi depună CV-ul în limba engleză pe site-ul lor de recrutare. Interviul are loc în martie, la Ploieşti.

Aproximativ 200 de locuri de muncă sunt oferite prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă lucrătorilor în agricultură, la recoltarea căpşunilor, mazării, zmeurii, cepei, dovlecei, dar şi şoferi de tractor/camion/autobuz şi de motostivuitor care vor să lucreze la fermele din Danemarca, pe timpul sezonului cald 2010.

"Bursa locurilor de muncă sezoniere pentru sectorul agricol din Danemarca se va organiza pe 10 martie 2010 în Ploieşti", spune Laurenţia Vasilescu, purtător de cuvânt al AJOFM Brăila.

Candidaţii trebuie să aplice on line, o singură dată, în limba engleză, pe site-ul www. seasonalwork.dk, până pe 1 martie 2010. Cei selectaţi vor fi intervievaţi de către un grup de angajatori şi consilieri EURES danezi, la Ploieşti.

Cerinţe şi condiţii de participare

Pentru a participa la preselecţie, candidaţii trebuie să aibă minim 18 ani, cunoştinţe de limba engleză de nivel mediu. Pentru candidaţii de pe posturile de şoferi de camioane şi autobuze se solicită experinţă, carnet de conducere C, D, atestat ARR, iar pentru şoferii de tractor este nevoie de experinţă, carnet de conducere categoria F şi/sau calificarea de "Mecanic agricol" - experinţă în lucrări de întreţinere a culturilor.

Şoferii de tractor trebuie să facă dovada calificării/experienţie în pulverizarea erbicidelor printr-un certificat/o recomandare tradusă în limba engleză, care se poate obţine de la Direcţia Agricolă, Primărie sau locul de muncă anterior. Şi motostivuitorii trebuie să aibă calificare în domeniu, autorizaţie ISCIR şi experinţă de un an. În plus, pe lângă conducerea camionului/tractorului solicitanţii trebuie să culeagă fructe/legume.

Informaţii suplimentare şi pe site-ul AJOFM

Selecţia pentru participarea la interviu aparţine în totalitate angajatorilor/consilierilor EURES danezi. Cei selectaţi vor fi înştiinţaţi cu privire la locaţie şi programul bursei. Informaţii se pot obţine şi la: sediul AJOFM Brăila, la telefon 0239/610795, prin e-mail br_eures@ajofm.anofm.ro, dar şi pe site-ul www.braila.anofm.ro.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite