Cel mai de temut clan de traficanţi de cerşetori din Brăila a fost condamnat la opt ani de temniţă. Indivizii racolau persoane cu handicap şi le duceau în Franţa la cerşit!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şapte membri ai grupării de traficanţi au fost condamnaţi pentru trafic de persoane şi asociere în grup infracţional. Timp de doi ani, traficanţii au dus zeci de ţigani cu handicap fizic şi psihic la cerşit în Franţa. Capul reţelei, Constantin Pleşcan, este reţinut în Paris.

Un interlop brăilean tras pe dreapta de poliţişti era înarmat cu o baionetă

VIDEO: Cinci tineri din localitatea Vişani vor intra la puşcărie pentru crimă. Vezi aici sălbăticia cu care au curmat o viaţă!

După DIICOT, a venit rândul judecătorilor brăileni să le dea lovitura de graţie traficanţilor de carne vie autohtoni. Magistraţii Tribunalului Brăila i-au condamnat pe membrii Clanului Pleşcan - Liontina Pleşcan (mama, 52 ani,), Cătălin Pleşcan (32 ani), Romeo Pleşcan (30 ani), Gheorghiţă Pleşcan (24 ani), Marian Pleşcan (23 ani), Marian Cristea (33 ani) şi Veronica Mavrodin (19 ani) - la câte opt ani de puşcărie, pentru trafic de persoane şi constituire într-un grup infracţional organizat.

image

"Peştele cel mare", Constantin Pleşcan, de 55 de ani, zis "Raj", soţul Liontinei, ce fusese dat în urmărire internaţională prin Interpol, este arestat în Franţa, pentru alte infracţiuni. Greu de capturat, traficantul şi-a luat identitate falsă şi, în plus, mai era şi proxenet.

Mii de euro din cerşetorie

"Inculpaţii au dreptul să declare apel, în zece zile de la pronunţarea sentinţei. În cazul lui Constantin Pleşcan, cercetările au fost disjunse. Instanţa a dispus, totodată, confiscarea sumei de 4.600 de euro de la inculpaţi, sumă provenită din cerşetorie", a precizat judecătorul Vasilica Roş, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Brăila.


Pentru pronunţarea sentinţei, au fost audiaţi zeci de martori şi a fost angrenată în anchetă o armată de poliţişti şi investigatori de la Crimă Organizată.

"Afacerea" membrilor Clanului Pleşcan a fost dată în vileag în primăvara anului trecut, când, în urma unui flagrant, luptătorii Serviciului de Intervenţie Rapidă al IPJ Brăila au oprit pentru control un autocar plin cu 20 de ţigani cerşetori, pe care traficanţii îi duceau "la produs", în Paris. Acasă la familia Pleşcan, mai erau trei handicapaţi, gata de îmbarcare. 

image

"Încă din aprilie 2010, ofiţerii SCCOA Brăila şi procurorii DIICOOT au declanşat procedurile legale pentru obţinerea mandatelor europene de arestare în lipsă pentru membrii grupului de traficanţi, care se aflau pe teritoriul Franţei", a precizat inspectorul Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Poliţiei.

image

Cu ajutorul Interpol, şapte membri ai reţelei au fost capturaţi şi aduşi sub escortă la Brăila.
Oamenii legii spun că traficanţii îi obligau pe romii săraci, cu dizabilităţi, să cerşească, pe motiv că ar fi avut datorii de achitat. Banii ajungeau la Clanul Pleşcan.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite