Brăila:Avem 309 elevi experimentaţi în utilizarea computerului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii brăileni s-au prezentat bine la simularea probei de evaluare a competenţelor digitale, susţine Inspectoratul Şcolar al Judeţului Brăila.

La simularea probei de evaluare a competenţelor digitale, care s-a desfăşurat săptămâna trecută, au participat 1.145 de elevi de clasa a XII-a, adică doar 35,8% din totalul celor care s-au înscris pentru această probă la examenul de bacalaureat.

"Participarea elevilor la această probă a depins de numărul calculatoarelor din şcoli. Noi am estimate cam 800, dar având în vedere că au fost două serii au intrat mai mulţi elevi. Restul vor da la clasă cu profesorul", ne-a explicat inspectorul de informatică, prof. Paul Pruş.

Din cei 1.145 de elevi participanţi, 372 s-au încadrat în punctajul aferent categoriei "utilizator avansat", iar 330 la "utilizator de nivel mediu". Alţi 309 elevi au fost consideraţi "utilizatori experimentaţi" şi numai 134 s-au situat în categoria "utilazatorilor începători".

"Eu cred că rezultatele sunt bune. Sunt mulţumit. De altfel, ei nici nu au terminat de recapitulate materia", consideră inspectorul de informatică.

Calificative în loc de note

Proba de evaluare a competenţelor digitale se va desfășura în perioada 19 - 29 aprilie. Candidaţii care au certificat în domeniu pot fi scutiţi de test.

La această probă, elevii nu vor primi note ci calificative, iar potrivit „Metodologiei de organizare şi desfăşurare", nivelul de competenţă digitală a candidatului se stabileşte astfel: 0-25 puncte - utilizator începător, 26-50 puncte - utilizator de nivel mediu, 51-74 puncte - utilizator avansat, 75-100 puncte - utilizator experimentat.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite