Brăila:Atenţie la capcanele ascunse ale cumpărării în rate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marii retaileri vă momesc cu promoţii în rate. Gândul că veţi plăti o sumă modică de 40-50 de lei pe lună vă încântă dar atenţie la preţul final.

„ Am cumpărat de la un magazin specializat un televizor LCD acum doi ani. Între timp a avut şi o defecţiune, dar fiind în garanţie s-a rezolvat. Am plătit la el lunar câte 130 de lei. În doi ani şi trei luni am plătit fix 2990 lei. Televizorul costa 1699 lei. Am aflat că mai am de plăti încă un an şi 9 luni. Este revoltător să plăteşti mai mult decât triplu", ne-a sesizat Antoaneta Ion.

Cardul cu bucluc

Pentru cei care chiar afectaţi de criză, au reuşit să plătească ratele la timp, acceaşi retaileri care au dobânzi de peste 40% pe an, au găsit o metodă de a mai scoate ceva din buzunarul românului.

Trimit acasă prin poştă un card pentru fidelitate. Numai că odată scoşi banii după card trebuie achitat lunar un minim de plată care este de cel mai multe ori echivalent a peste 50% pe an. O cămătărie ascunsă.

„Nu am putut plăti într-o lună pentru că am rămas şomer. Am găsit imediat de lucru dar a fost o lună fără bani. M-au sunat zilnic de la firma care mi-a trimis acel card pentru a-mi cere să plătesc suma minimă. Pur şi simplu hărţuit cerându-mi insistent termene precise de plată. Le-a explicat că sunt şomer dar ei îi dau înainte cu obligaţiile de plată", ne-a declarat Ionuţ Lupaşcu 26 de ani, tâmplar.

În astfel de situaţii sunt mii de brăileni.

Din păcate nimeni nu-i poate ajuta în cazul în care plata nu se face la zi.

Atunci însă când sunt în imposibilitate de plată oamenii sunt sfătuiţi să solicite transformarea cardului în credit cu rată fixă lunară. Este mult mai avantajos.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite