Brăileanul Alexandru Georgian Bunescu, inginerul constructor pasionat de IT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În liceu a ajuns să fie repede cunoscut de toţi colegii ca depanator de calculatoare şi nu de puţine ori a fost solicitat să repună în funcţiune sisteme care au "crăpat" cum spun IT-iştii.

PORTRET: Brăileanul George Crintă este cel mai bun elev-actor din ţară

Încă de mic s-a simţit atras de electronică.

A prins abc-ul montajelor la cercul de profil de la Palatul Copiilor. După terminarea liceului s-a înscris la Facultatea de Inginerie Brăila, specialitatea Construcţii.


"Aş fi putut pleca oriunde în alt loc din ţară, am ales însă Brăila pentru a mă întreţine singur, chiar dacă părinţii mi-au oferit suportul material necesar. Ca să fiu sincer, nu regret că am absolvit la Brăila, pentru că am împuşcat doi iepuri dintr-un foc. Mai întâi am avut ce şi de la cine învăţa iar mai apoi am mers în paralel cu electronica şi de ici de colo am mai ciupit câte un ban!", ne-a povestit, cu umor, Alex.

Telefonia mobilă, pasiunea cu bani

După terminarea facultăţii a avut de ales fie un stagiu pe un şantier de construcţii din Bucureşti unde patronii ofereau cu generozitate aproape 800 de lei pe lună sau să se privatizeze.

"Am căutat să mă încadrez în muncă acolo unde era boom-ul construcţiilor, în Bucureşti. Am fost peste tot cu CV-ul în braţe. Şi tot peste tot am fost întâmpinat de tot felul de arăbeţi care se dădeau mari oameni de afaceri, dar de fapt s-au dovedit a fi nişte speculanţi care sperau să tragă tunuri grele la noi. Mă bucur că a venit criza şi i-a lăsat cu buza umflată. Ofereau cel mult 800 lei salariu, dar voiau muncă minim 14 ore pe zi!", ne-a mărturisit tînărul inginer.

Prins între o lume care nu oferea nimic şi mai vechea sa pasiune i-a venit idea să facă ce-i place, dar pe bani , legal. Aşa a făcut o firmă care are drept obiect repararea de telefoane mobile.

"De mult timp întrasem în domeniu şi m-am gândit că nu are sens să dau cu piciorul unei activităţi care se putea dovedi productivă. Aşa am ajuns să repar în serie tot felul de telefoane, care mai de care mai complicate. Sincer, cred că dacă posesorii ar avea mai multă grijă de aparatele lor, unele adevărate bijuterii , noi cei care le depanăm nu am prea avea de lucru", ne-a explicat Alex.

"Am avut aparate super, cu Touch Screen, foarte evoluate care din neglijenţă au fost scăpate pe jos sau în apă şi pe care am reuşit să le repar. Sfatul meu este însă ca fiecare să-şi ia telefonul care-i trebuie şi să lase mofturile deoparte. Doar de două ori am întâlnit persoane care foloseau telefoanele ultraperformate la adevărata lor capacitate. Pentru restul, un super device este doar de modă şi de fiţe", a conchis Alexandru Georgian Bunescu.

Întrebări şi răspunsuri

De ce te-ai făcut inginer constructor?

Tatăl meu a fost inginer proiectant şi a lucrat mulţi ani în cercetare. Am luat prima dată contact cu planşeta când eram la grădiniţă. Acum, planşeta de desen este înlocuită de ecranul calculatorului. Dar meseria a rămas la fel de plăcută pentru că într-adevăr te bucuri atunci când din idei doar vezi cum se naşte o lucrare complexă.

Ai pierdut contactul cu lumea pentru care te-ai pregătit?

Nu. De fiecare dată când ajung acasă primul lucru pe care-l fac caut pe site-urile la care sunt abonat ce noutăţi au apărut în domeniu. Chiar dacă trăieşti într-o lume virtuală, experienţa altora te poate menţine la cote înalte.

Ce-i place

În primul rând tot ce ţine de informatică. Este mare amator de muzică veche, în special rock clasic. Este fan Deep Purple, Led Zeppelin , Pink Floyd. Este mare amator de drumeţii şi nu ezită să plece vara măcar două-trei zile cu prietenii pe malul Dunării.

Ce nu-i place

Lipsa de bun simţ care devine dintr-un viciu, o calitate. Nu-i plac anumite programe Tv care la ore de mare audienţă bagă în casele oamenilor toate paraşutele care vezi Doamne sunt nişte vedete şi asta numai pentru că se dau în stambă cu băieţii super inteligenţi din fotbal.

PROFIL
Născut:
1 august 1979, Brăila
Studii: Facultatea de Inginerie Brăila
Ocupaţie: întreprinzător privat
Familia: necăsătorit

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite