Braconier depistat de polițiști

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arma a fost ridicată în vederea confiscării
Arma a fost ridicată în vederea confiscării

Poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat pe linia combaterii braconajului cinegetic, ocazie cu care, pe fondul de vânătoare nr.10 Tichileşti, aparţinând Ocolului Silvic Lacu-Sărat, a fost depistat un brăilean de 46 de ani, care avea asupra lui arma de vânătoare şi două păsări împuşcate (o gârliţă şi un cormoran).

Din verificările efectuate s-a stabilit că acesta este deţinător legal de armă, iar păsările le-a împuşcat în aceeaşi zi, pe fondul de vânătoare nr. 7 Filipoiu, aparţinând Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Brăila, unde avea autorizaţie de vânătoare numai pentru gârliţă mare, cormoranul fiind o specie protejată de lege şi interzis la vânătoare.


De asemenea, s-a mai stabilit că cel depistat a trecut cu arma pe fondul de vânătoare unde a fost depistat şi pe fondul de vânătoare nr.50 Ostroavele, fără a fi autorizat de gestionarii acestor fonduri.


Arma de vânătoare, de calibru 16x2, un număr de 4patru cartuşe de vânătoare şi păsările împuşcate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar cel depistat este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de vânarea speciilor de vânat strict protejate, trecerea pe un fond de vânătoare cu arma de vânătoare fără acordul gestionarului şi uz de armă letală fără drept, fapte prevpzute şi pedepsite de Legea 407/2006 şi Legea 295/2004.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite