Bonificații aberante: 13.000 lei într-o lună pentru noua şefă de la Psihiatrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariile comitetului director de la spital, dar şi cele ale unor medici şefi de secţie sfidează criza. Violeta Vasile, numită de o lună, are un salariu de trei ori mai mare decât cel al primarului şi cu aproape 4.000 de lei mai mult decât şefa de la Medicină Legală.

Spitalul de Psihiatrie „Sf. Pantelimon" are de mai bine de o lună un nou director, pe Violeta Vasile. Noul manager este economist şi a lucrat la unul dintre compartimentele din SC „Electrica" SA, declarând la venirea pe noua funcţie că a obţinut în 2009 de la societatea la care a lucrat un venit brut de 34.117 lei.

O familie întreagă la Finanţele din Brăila. Vezi aici averile de care dispune un neam instalat în instituţia care reprezintă Statul

Şocant este salariul pe care noul manager îl are. Potrivit tabelului cu salariile nete pe luna aprilie 2010, Violeta Vasile primeşte 13.305 lei. Cu alte cuvinte are de trei ori mai mult decât primarul şi cu aproape 4.000 de lei mai mult decât medicul primar de la Medicină Legală.

Analiză: 20 de elevi romi primesc burse sociale și de merit

Contactată telefonic, Violeta Vasile a declarat: „Acest salariu este calculat conform legii, conţine salariu de merit şi al 13-lea salariu, vorbim de două salarii în plus. Se vor afişa datele şi pentru luna mai curând".

Un brăilean s-a ales cu dosar penal dupa ce a întreținut relații sexuale cu o minoră

La sfârşitul tabelului cu salariile apare fraza: „Menţionăm că veniturile nete ale lunii aprilie 2010 sunt influenţate de acordarea premiului corespunzător anului 2009".

Aberant: 10.000 de lei, salariu de medic legist plătit mai bine decât ministrul Sănătăţii şi decât şeful statului

Activitatea, sub lupă

Şi cum Spitalul de Psihiatrie va fi preluat de Primăria Brăila, primarul spune că va urmări atent activitatea noului director, dar şi salariul.

image

„Este un salariu interesant, de trei ori mai mare decât al primarului. Nu ştiu ce să spun deocamdată, este un salariu pe care directorul l-a preluat", a declarat edilul şef care susţine că spitalul a fost bine gestionat de fostul manager Florentin Crăciun, având în vedere că în acest moment datoriile curente sunt de 200.000 - 300.000 lei.

UPDATE: Proxeneţii arestaţi la Brăila au acţionat timp de doi ani în Roma şi Milano, obligând până şi minore să se prostitueze (VIDEO)

În ceea ce o priveşte pe noua directoare, primarul nu poate să emită o opinie, mai ales că aceasta este pe funcţie de foarte puţin timp. Cu toate acestea a declarat că performanţa este singurul criteriu pentru menţinerea funcţiei.

Exclusiv: Secretar de Primărie cu salariu aproape egal cu al preşedintelui Traian Băsescu

Discrepanţe

Salarii bune au şi ceilalţi membri ai comitetului director de la spital. Astfel, directorul medical a primit în aprilie 9.469 lei, directorul financiar-contabil a luat 8.867 lei, iar directorul de îngrijiri 6.190 lei.

Averile polițiștilor: Şeful Poliţiei a făcut bani din misiuni de luptă în teatrele de război

La Psihiatrie I, medicul primar grad 5 a primit 7.243 lei, în timp ce specialistul grad 5 - 6.974 lei. La Psihiatrie II medicul primar grad 5 are 6.918 lei, iar specialistul grad 5, 5.947 lei, în timp ce la Psihiatrie 3, medicul primar grad 5 are 5.217 lei, iar specialistul grad 5 are 5.610 lei.

Au fost puși saci de balast pe diguri

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite