Bombe neexplodate, din războaiele mondiale, găsite în curţile unor brăileni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii brăileni au intrat în alertă când au ridicat din curţile unor cetăţeni proiectile perfect funcţionale, datând din timpul războaielor mondiale. Bombele neexplodate au ieşit la iveală când oamenii făceau săpături în grădină pentru a-şi construi adăposturi.

PASUL 1: ALARMĂ LA ZAMFIREŞTI

Dispeceratul Inspectoratului ăentru Situaţii de Urgenţă a fost anunţat, astăzi, de existenţa unor elemente de muniţie în satul Zamfireşti, comuna Galbenu, de către Paraschiv Constantin care făcea lucrări pentru fundaţia unui adăpost pentru animale.

PASUL 2: BOMBĂ ŞI LA VĂDENI

Tot astăzi ISU a fost anunţat despre existenţa unui element de muniţie pe un teren agricol din satul Pietroiu, comuna Vădeni.

Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dunărea" al judeţului Brăila care s-a deplasat în cele două zile în zonele indicate şi după executarea activităţii de cercetare a terenului, a ridicat câte un proiectil exploziv calibrul 76 mm în stare avansată de degradare dar funcţională. Muniţia a fost transportată şi depozitată în vederea distrugerii în poligonul de specialitate.


SFATURI AVIZATE

"Dacă sunt descoperite elemente de muniţie din timpul celor două războaie mondiale rămase neexplodate populaţiei le este interzis
- să le atingă, lovească, mişte sau să le introducă în foc;
- să lase copiii să se joace cu asemenea componente;
- să nu folosească muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;
- ridicarea, transportul şi introducerea acestora în locuinţe sau încăperi",
se arată într-un comunicat al ISU Brăila, semnat de maiorul Ştefan Stoian, purtătorul de cuvânt al instituţiei.


În cazul în care descoperă astfel de muniţii cetăţenii sunt sfătuiţi să anunţe de urgenţă Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, organele de poliţie sau autorităţile publice locale pentru a se interveni în vederea ridicării şi distrugerii acestora.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite