BRAILA: Zilnic - Bolnavii fac coadă la tratamente interzise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi procedurile nu sunt autorizate, sute de brăileni se înghesuie la "Covoare", să facă termomasaj şi presopunctură Centrul demonstrativ de termomasaj şi presopunctură deschis de câteva luni la „Covoare” oferă gratis demonstraţii celor care suferă de diverse afecţiuni. Miza este vânzarea unor aparate portabile de masaj.

Oamenii primesc la intrare un chestionar medical unde sunt rugaţi să-şi treacă datele personale şi bolile cu care au fost diagnosticaţi. La sfârşitul chestionarului sunt întrebaţi dacă au avut operaţii recente şi sunt rugaţi să semneze pe proprie răspundere că cele de mai sus sunt informaţii reale. Apoi urmează şedinţa propriu-zisă cu aparatul  de termomasaj.

Se bucură că-i gratuit

Sunt şi pensionari care se laudă că au făcut peste 20 de şedinţe iar bolile de care sufereau s-au ameliorat. Unii îşi aduc şi nepoţii. În ciuda bucuriei persoanelor vârstnice care stau de luni până sâmbătă la tratament, centrul nu are avizele în regulă, iar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) le-a suspendat activitatea. „Am trimis adrese la Suceava şi la Brăila prin care îi informam pe medicii din acest centru despre deciziile noastre şi aceste plicuri ne-au fost returnate nedesfăcute. Aşa că am făcut o notă la Ministerul Sănătăţii prin care îi informăm despre activitatea care are loc aici.”, spune directorul coordonator al DSP Brăila, dr. Delia Râşnoveanu.

„Stăm la coadă la sănătate”

Şi cum orice este gratis atrage, oamenii se aşează la rând încă de la 5.30 dimineaţa, cu scăunelul şi-şi aşteaptă răbdători rândul. Incântaţi peste măsură de rezultate mulţi sunt gata să-i gonească pe cei care pun prea multe întrebări sau devin prea insistenţi.
„Este prima dată când vin aici. Am aflat de la o vecină de aceste tratamente şi vreau să văd ce-mi spun doctorii. E bine măcar că nu dăm bani. De ce să mă duc să dau bani la medic când aici vin pe degeaba?”, spune Ion Anghel, 66 ani. 
 „Stăm la coadă la sănătate. Este singurul loc unde putem veni şi nu dăm niciun ban, iar personalul este foarte atent cu noi. Nu-mi permit să mă duc la tratament şi să dau banii aşa că prefer să vin aici în fiecare dimineaţă. Am auzit că sunt ceva discuţii legate de activitatea de aici. Eu una mă simt foarte bine şi nu mă interesează altceva. Nu am auzit pe nimeni care să plece de aici spunând că se simte mai rău, da din contră toată lumea spune că se simte mult mai bine după şedinţele de aici”, spune Maria Bounegru, 64 ani, pensionară.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite