Bisericile îi ajută pe săracii din cartiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia sărbătorii Floriilor şi a Sfintelor Paşti, parohiile din minicipiu şi judeţ îi identifică pe cei mai necăjiţi dintre enoriaşi, ca să le poată întinde o mână de ajutor. Totodată, pregătirile pentru Învierea Domnului sunt în toi.

Cei care au postit, se vor mărturisi şi împărtăşi, conform obiceiului creştin. "Cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Casian al Dunării de Jos, fiecare preot va identifica familiile sărace din parohie - copii, bătrâni şi persoane nevoiaşe. Tuturora li se vor pregăti ajutoare de Paşti, potrivit credinţei noastre", ne-a spus părintele protopop Gheorghe Marinescu, parohul bisericii Sfânta Cruce din cartierul Obor.

Părintele Leontin Cristian, de la capela militară „Sfinţii Martiri Brâncoveni", ajută familiile cu mulţi copii. Concomitent, supraveghează lucrările la biserică, mai precis pictura murală.

„Avem cel puţin două familii cu copii în plasament, pe care le ajutăm de Sfintele Paşti", ne-a spus părintele Cristian.

2.000 de nevoiaşi

Numai în Duminica Înfricoşătoarei Judecăţi, din februarie, zece biserici din municipiu şi alte trei din judeţ au împărţit ajutoare de 8.500 de lei - alimente în special - unui număr de 1.128 de persoane. Au fost ajutaţi, fără discriminare, bolnavii din spitale, bătrânii din cămine şi deţinuţii din cele două penitenciare, Brăila şi Tichileşti.

Pe 7 martie, în Duminica Sfintei Cruci, preoţii şi enoriaşii brăileni au iniţiat vizite misionare în instituţiile sociale ale statului, mai puţin penitenciare. Valoarea ajutoarelor distribuite a fost de aproape 4.000 de lei, iar numărul celor ajutaţi a depăşit 800.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite