Bilanț: Furtuna de aseară a dat bătăi de cap brăilenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă oamenii au stat cu frica în sân să nu cumva să cadă vreun copac șubrezit peste mașinile sau casele lor, pompierii au fost pregătiți să intervină dacă ajutorul lor era necesar. În cartiere, furtuna a făcut ca mai multe crengi uscate să se rupă și să cadă. Oamenii care locuiesc lângă părculețele cu arbori bătrâni s-au rugat ca aceștia să nu producă pagube.

Dacă pe Bulevarde și pe Calea Călărașilor furtuna a făcut ca mai multe crengi să se rupă fără a produce pagube materiale în cădere, în cartiere, brăilenii au stat cu sufletul la gură.

„Nucul din fața blocului se îndoia și lovea cu crengile geamurile balconului. Îmi era teamă ca nu cumva să rămân fără geamuri. Vecina de la scara din față a rămas fără geamuri la balcon la ultima futună, după ce plopul plantat foarte aproape de geamuri a lovit și spart câteva dintre ferestrele balconului”, spune Mariana, una dintre locatarele cartierului Hipodrom.

În timp ce unii au fost îngrijorați, alții s-au bucurat. Crengile căzute pe Bulevardul Cuza și Independenței și-au găsit repede proprietari. Oamenii nu au stat pe gânduri și au luat „bunătate de crengi pentru grătare”.

Furtuna de aseară a dat ceva bătăi de cap pompierilor. Un panou publicitar din zona Bariera Călărașilor a fost desprins de rafalele de vânt, iar firma respectivă a solicitat sprijinul acestora atunci când au venit alpiniștii utilitari pentru a ancora panoul.

Și paramedicii de la SMURD au avut ceva activitate, patru dintre telefoanele primite de ISU Brăila au fost pentru ei, două fiind pentru transportul bolnavilor de la domiciliu la Ambulanță.

În ultimele 24 de ore un singur incendiu de vegetația a fost înregistrat, de această dată în afara orașului, la care a intervenit Garda 5 Făurei. O suprafață de 20 mp de vegetație uscată a ars în cimitirul din Făurei după ce o persoană a aruncat, aseară, o țigară în apropierea resturilor uscate. Incendiul a fost stins rapid.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite