Bilanţ: Cinci morţi de căldură, 16 agresiuni/Vezi aici cu ce s-au confruntat medicii brăileni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de oameni căzuţi pe stradă, sute de apeluri disperate la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Brăila (SAJ) - sunt doar două dintre urmările nefaste ale caniculei din ultimele zile, care s-a abătut asupra municipiului şi judeţului. Cinci brăileni şi-au pierdut viaţa din cauza complicaţiilor generate de căldură.

„Numai în noaptea de Sfânta Maria, am avut în jur de 80 de solicitări, iar în week-end între 160 şi 210 solicitări la SAJ. Au fost persoane din municipiu şi judeţ cu afecţiuni cardiace, cu hipertensiune, gravide, persoane care au făcut abuz de alcool. Parcă a înebunit lumea în noaptea de duminică. Au fost foarte multe cazuri de agresiune", ne-a declarat dr. Viorica Uscatu, director coordonator al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Brăila.

Alcoolul face ravagii

De Sfânta Maria, au fost 16 cazuri de brăileni agresaţi în judeţul şi municipiul Brăila. Ambulanţa a fost chemată la Bac, la Ciupercă, pe Faleză, dar şi în judeţ, la Surdila Greci, Pitulaţi şi în alte localităţi. Alcoolul parcă le-a luat minţile tinerilor.

Alarmant: încă opt brăileni au fost doborâţi de caniculă!

Cel mai grav caz a fost cel al unui tânăr din comuna Tichileşti, cu traumatism cranian, care a fost bătut până a fost băgat în comă.

Specialiştii îi sfătuiesc pe brăileni - în primul rând pe cei care ştiu că au probleme de sănătate - să nu iasă din casă şi să nu se expună la soare în intervalul orar 11.00-17.00, să se îmbrace adecvat, să consume multe lichide, să nu consume alcool, să-şi ia medicamentele la timp, iar dacă sunt nevoiţi să iasă, totuşi din casă, să-şi acopere capul.

Dacă vă simţiţi rău sau vedeţi pe cineva căzut pe stradă, sunaţi la 112. E posibil să salvaţi o viaţă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite