Biblioteca Județeană „Panait Istrati” va deveni un pol de dezvoltare pentru turismul cultural

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii județeni și-au dat votul pentru proiectul de hotărâre privind aprobarea Devizului general revizuit și a contribuției locale în vederea finanțării proiectului „Biblioteca Județeană Panait Istrati - un Pol de dezvoltare a turismului cultural în județul Brăila" prin Programul Operațional Regional (POR) 2007 - 2013.

Biblioteca Județeană „Panait Istrati" din Piața Poligon va beneficia de investiții cu fonduri europene. Proiectul de investiții de aici se ridică la 21.261.861,99 lei din care contribuția Consiliului Județean (CJ) este de 3.936.021,92 lei.

„Ne-am chinuit destul de mult pentru a pune mâna pe acest proiect și vrem să rezolvăm problema bibliotecii. Legislația este așa cum este și tot timpul trebuie să adăugăm câte ceva ce trebuie apoi votat", a precizat Gheorghe Bunea Stancu, președintele CJ Brăila.

CJ va asigura plata contribuției financiare pentru cheltuieli eligibile de 392.432,26 lei, cheltuieli neeligibile de 222.727,67 lei și TVA de 3.320861,99 lei. În plus, suma de 650.000 lei, cheltuieli neeligibile a fost suportată din Programul Multianual „Asistență tehnică pentru sprijinirea Autorităților Administrației Publice Locale în pregătirea proiectelor de investiții publice finanțate pe POR 2007 - 2013.

Proiectul „Biblioteca Județeană Panait Istrati - un Pol de dezvoltare a turismului cultural în județul Brăila" se va implementa în perioada 2010 - 2011 pe POR, axa 5 - „Restaurarea și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, precum și crearea/modernizarea infrastructurilor conexe. Inițiativa pentru acest proiect îi aparține Direcției Strategii, Integrare Europeană, Relații Internaționale din cadrul CJ Brăila.

Fondurile necesare contribuției locale pentru acest an au fost cuprinse în Lista proiectelor cu cofinanțare de la bugetul local, urmând ca pentru anul viitor contribuția locală să fie prevăzută în bugetul CJ.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite