Beneficiarii de subvenţii la căldură, la control

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Solicitările privind ajutoarele pentru căldură nu au fost nici în acest an lipsite de incidente.

Oamenii s-au plâns că vecinii lor se folosesc de şiretlicuri pentru a obţine acest ajutor. Primarul Aurel Simionescu spune că aproape 20.000 de familii au depus solicitări pentru a primi subvenţia pentru căldură.

40.000 - 45.000 de oameni urmează să beneficieze de acest tip de ajutor, numărul acestora fiind mai mare cu aproape 5.000 decât cel înregistrat anul trecut.

Anul acesta au apărut şi sesizări din partea unora care-şi suspectează vecinii că se folosesc de identitatea unor persoane plecate la muncă în afara graniţelor ţării: „Avem o serie de sesizări care se referă la faptul că au fost depuse cereri în numele unor persoane plecate la muncă în străinătate şi care nu figurează cu venituri în ţară".

Verificări „la sânge"

Pentru a elimina suspiciunile, autorităţile promit că vor face verificări, iar cine este prins că a minţit pentru a primi foloase necuvenite va răspunde în faţa legii.

„Nu putem să verificăm toate cele 20.000 de familii aşa că vom face verificări prin sondaj să vedem care este situaţia. Ceva tot trebuie să fie că nu cred că a mers vorba aşa degeaba. Nu trebuie să uităm că se depune o declaraţie pe propria răspundere atunci când se solicită ajutorul pentru încălzire şi această declaraţie este sub incidenţa codului penal. Fiecare trebuie să-şi asume răspunderea atunci când declară ceva pe propria răspundere", a adăugat primarul.

Municipalitatea a decis să primească solicitări pentru ajutoarele de încălzire până la 615 lei/membru de familie, deşi pentru moment se vor plăti doar cele care au până la 425 de lei/membru de familie.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite