Beizadeaua care bate viaţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţistul brăilean Cristian Georgian Dobrilă a ajuns în stare gravă, cu două fisuri la coloana cervicală, la Spitalul Floreasca din Bucureşti, după ce a fost accidentat în timp ce urmărea maşina în care se aflau beizadelele Beniamin Ţânţaş şi Natalia Mateuţ, un Bentley care făcea slalom pe drumul mării. Până aici, „o ştire ca oricare alta", ar spune un cititor neavizat.

Dar, ce-au făcut beizadelele după ce l-au fentat pe motopoliţistul brăilean trimis la lucru - cu salariu de 1.500 de lei - pe litoral?! Au călcat şi mai abitir pedala de acceleraţie, lăsându-l pe agent să se zbată pe asfalt ca o muscă lovită cu pliciul.
Bun, şi-apoi să vezi tupeu! „Nu ştiu, domnule poliţist, n-am văzut, n-am auzit", declara Ţânţaş cu o seninătate nesimţită. Dar cine-i Ţânţaş şi ce vrea el?! Nu e doar fiu de multimilionar în euro şi de pastor, ci şi frate de criminal.
Dar, ce mai contează? Beniamin Ţânţaş este ceea ce a demonstrat că este, nimic mai mult. Un tip teribil cu o maşină nesimţit de scumpă, prieten cu nimeni alta decât cu fata lui Dorin Mateuţ, o fostă glorie a fotbalului românesc. Dar, n-are Dorin Mateuţ nicio treabă şi nici măcar vreo vină că Natalia „cea zburdalnică" n-a dat doar o dată cu bâta în baltă, ci de mai multe ori!
Şi dacă n-ar fi fost ei, ar fi fost alţii. Greu de crezut că autorii morali ai accidentului nu-şi freacă mâinile de bucurie că au scăpat de motopoliţistul ăla brăilean care se încorda pe motocicletă. Şi-apoi să vezi reacţie.
Nici şefii motopoliţistului - vorbim despre ăia aflaţi sus-sus, cărora căderea le-ar sparge definitiv cucul de pe caschetă - nu au arătat mai multă disponibilitate de a rezolva cât mai repede cazul.
Singurul gest făcut faţă de poliţistul Dobrilă a fost acela al colegilor săi de la Brăila, care au strâns un bănuţ şi l-au trimis familiei, în cazul în care se va decide tratarea agentului într-o clinică din afara ţării.
Şi asta pentru că, în caz de Doamne fereşte, poliţiştii nu sunt asiguraţi, iar viaţa lor nu valorează cine ştie ce, nici în ochii superiorilor, cu atât mai puţin în ochii beizadelelor.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite