Bate vântul în învăţământul brăilean. 35 de catedre au rămas fără dascăli, chiar dacă, după concurs, acestea au fost adjudecate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au câştigat concursul pentru anumite catedre dar apoi s-au răzgândit şi au refuzat posturile. Este cazul a 35 de profesori care, văzând unde sunt repartizaţi, la ţară sau în cătune din Insula Mare a Brăilei, au renunţat la catedre.

După cele două etape de repartizări ale cadrelor didactice, în judeţ sunt disponibile, în acest moment, aproximativ 35 de posturi. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila, catedrele neocupate încă sunt în zone defavorizate, respectiv în localităţi din Insula Mare a Brăilei şi în comunele îndepărtate ale judeţului. Acestea au fost refuzate după promovarea concursului.

Reprezentanţii ISJ cred că până la începerea anului şcolar, cei care au refuzat să-şi ia în primire catedra, se vor răzgândi. Şeful ISJ, Viorel Botea spune că deşi locurile se ocupă în final, se vacantează după câteva luni.

„Au venit, au luat adeverinţe pentru bănci, spre exemplu, pentru vreun credit, şi apoi au plecat", a explicat inspectorul şcolar general.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite