Brăila: Bărbatul care a murit în accident de muncă băuse alcool

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Bărbatul care a murit în accident de muncă băuse alcool
Brăila: Bărbatul care a murit în accident de muncă băuse alcool

Bărbatul care a căzut de pe schelă la Piaţa Mare şi a murit într-un spital din Galaţi, consumase alcool. Oamenii legii au emis primele concluzii. Laboratorul de Medicină Legală Galaţi, unde

Bărbatul care a căzut de pe schelă la Piaţa Mare şi a murit într-un spital din Galaţi, consumase alcool. Oamenii legii au emis primele concluzii. Laboratorul de Medicină Legală Galaţi, unde a murit bărbatul, a remis Parchetului  raportul provizoriu referitor la decesul lăcătuşului Gheorghe Matei, de 56 de ani, din Brăila. În momentul accidentului, angajatul Direcţiei Administraţiei Pieţelor şi Târgurilor Brăila (DAPT) se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Alcoolemie de 0,70 grame la mie

“În sângele recoltat victimei la internare în Spitalul Judeţean Galaţi – pe 21 octombrie, ora 18.50 - s-a dozat alcool etilic în proporţie de 0,70 grame la mie. S-a întocmit dosar penal şi facem verificări pentru stabilirea morţii muncitorului. Am început deja audierile. Cert este că victima a căzut de la 1,70 metri înălţime, pe partea stângă”, ne-a declarat procurorul Mădălin Năvădaru, care se ocupă de caz.

Gheorghe Matei era angajat lăcătuş la DAPT Brăila. Pe 21 octombrie, efectua lucrări în interiorul Halei de la Piaţa Mare.
Curăţa vopseaua, stând în poziţia aplecat – mai precis în genunchi –, pe o schelă mobilă, la 1,65-1,70 metri de sol, în interiorul clădirii.

Colegii: unul cu schela, altul cu scara

Cu el se mai aflau doi muncitori, unul ţinea schela, celălalt era pe o scară, alături.

În jurul orei 15.00, Matei s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea stângă-spate, lovindu-se puternic la cap şi torace. Actul medico-legal indică faptul că muncitorul a avut patru coaste fracturate (una a provocat chiar o plagă înţepată în lobul pulmonar), precum şi lovituri grave la cap. Moartea s-a datorat atât leziunilor craniene, cât şi celor toracice.

“E prea devreme ca să poată fi vorba de concluzii ale anchetei. Deocamdată, audiem martorii”, ne-a spus procurorul Năvădaru.
 
 



Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite