Bărbaţi în putere au fost răpuşi de sărăcie şi datorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o singură noapte, doi tineri şi-au pus capăt zilelor. Alţi doi, tot tineri, au ales moartea, din cauza datoriilor. Patru sinucideri, într-o singură săptămână. Victimele: bărbaţi tineri, în floarea vârstei, oameni care au ales ştreangul pentru a-şi rezolva problemele financiare.

Galerie foto aici

Angel Antonio Istrati, un tânăr de 23 de ani, şi-a pus capăt zilelor făcând ştreang din cearceaful de pe pat. Tatăl său, Vasile Istrati, l-a găsit spânzurat, de ţeava de retur a caloriferului.

„Tânărul a rămas în luna decembrie fără loc de muncă, el fiind disponibilizat de la Şantierul Naval STX , pentru absenţe. A început să ceară tot mai des bani de la mama sa care munceşte în Italia. Prins în jocul datoriilor neachitate, cu speranţa că într-o zi va găsi din nou de muncă, tânărul s-a afundat tot mai mult în împrumuturi făcute la diverşi prieteni. Dar nu a renunţat o clipă la distracţiile cu care era învăţat", ne-a spus Mihai C., un vecin din blocul unde locuia băiatul.

În nopţile de vineri şi sâmbătă, împreună cu alţi prieteni, a fost, după cum obişnuia, la o discotecă din oraşul Ianca. Duminică dimineaţa a ajuns acasă la ora 5.00, ameţit de băutură. Tatăl i-a reproşat că-şi iroseşte bunătate de tinereţe, iar cu aceşti ani nu o să se mai întâlnească niciodată. Supărat pe insistenţele tatălui băiatul ar fi răspuns ceva în genul: „Las că o să scăpaţi de mine!". Câteva ore mai târziu, l-a găsit atârnat de ţeava din dormitor cu ştreangul în jurul gâtului.

Fără speranţă

Sâmbătă, un alt tânăr, de 31 de ani, Adrian Dumitrescu a fost găsit spânzurat de o ţeavă în camera din blocul G13 unde locuia. De un an de zile îşi căuta un loc de muncă. Ajunsese să bată covoare şi să spele maşinile parcate pentru o pâine. Sâmbătă, la prânz, a fost văzut ultima dată de vecini, beat şi agitat în timp ce urca scările. Mama sa l-a găsit atârnat de un ştreang.

Tot în căutarea unui loc de muncă a plecat în dimineaţa zilei de 8 martie şi Răduţ Nicolae, de 41 de ani. S-a spânzurat de creanga unui copac din Parcul Monument. Supărat că nu-şi mai găseşte de muncă şi nu mai poate plăti datoriile, tot în ziua de 8 martie, un bărbat de 59 de ani din Baldovineşti şi-a pus capăt zilelor.

„Lipsa locurilor de muncă, a speranţei în remedierea stării de incertitudine, precum şi instalarea unui complex de inferioritate poate genera în cazul unor persoane labile din punct de vedere emoţional, tentative de sinucidere. Aceşti oameni ajung să creadă că sinuciderea este singura cale de rezolvare a problemei şi în cele din urmă recurg la acest gest", ne-a explicat psihologul Eduard Bucureşteanu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite