Bani europeni pentru drumuri brăilene / De Mărţişor încep lucrările la strada Griviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul de reabilitare al străzii Griviţa este de peste 12 milioane de lei
Proiectul de reabilitare al străzii Griviţa este de peste 12 milioane de lei

Peste 150 de milioane de lei vor intra anul acesta în asfaltul de pe patru străzi principale. În ciuda bugetului diminuat de criză, patru străzi mari vor intra în reabilitare. Este posibil datorită Programului Operaţional Regional (POR), singurul contract semnat fiind pentru Griviţa.

Reabilitarea străzii Griviţa este aproape de start. Contractul pentru execuția de lucrări este în valoare de 12.191.857,23 lei şi a fost semnat cu SC Tehnologica Radion SRL din București. Municipalitatea contribuie la execuția lucrărilor cu 2% din suma contractată.

Proiectul îşi propune reabilitarea carosabilului şi a trotuarelor. Se vor realiza astfel noi locuri de parcare, de o parte şi de alta a străzii. Data preconizată pentru începerea lucrărilor este 1 martie, termenul de execuţie fiind de 18 luni.

Viceprimarul Stănel Necula spune că deocamdată nu se ştie dacă lucrările la Griviţa vor începe pe un singur tronson sau pe mai multe. Acum se poartă discuţii cu operatorii de servicii şi utilităţi publice pentru stabilirea lucrărilor pe care le au de realizat.

"Nu se poate să asfaltăm o stradă şi apoi să îşi amintească cineva că are de efectuat o lucrare acolo. Dacă nu se întâmplă o avarie cinci ani de zile nu ar mai trebui să se realizeze nicio lucrare", a punctat primarul Aurel Simionescu.

Brăilenii sunt nerăbdători să îşi vadă strada reabilitată. "Sper să termine repede şi să avem şi noi o stradă pe care să circulăm cu maşinile fără să mai ocolim gropile", spune Valentina Drăgan, 39 ani.

Dorobanţi şi Călăraşi, modernizate

Bulevardul Dorobanţilor va înghiţi cei mai mulţi bani

Atribuirea contractului pentru modernizarea Bulevardului Dorobanţilor se va realiza prin licitație deschisă. Carosabilul, trotuarele şi calea de rulare pentru tramvai vor fi modernizate, la fel şi canalul colector Germani, dar și rețeaua de apă. Suma estimată pentru execuție este 100.270.070 lei, iar contribuția municipiului este de 19,66 %.

Calea Călăraşilor va fi reabilitată pe tronsonul cuprins între Bulevardul Dorobanţilor şi Independenţei, pe aproximativ 1.500 m lungime şi 45 de cm lăţime. Valoarea estimată este de 30.484.250 lei, iar municipiul contribuie cu 2%.

„Lucrările de reabilitare a căii de rulare a tramvaiului vor asigura reducerea intensităţii vibraţiilor şi a zgomotelor care afectează clădirile şi pe locuitorii din zonele adiacente", spune Camelia Guşatu, purtător de cuvânt al Primăriei.

Schimbări şi pe Calea Galaţi

Modernizarea Căii Galaţi se referă la porţiunea cuprinsă între Bulevardul Dorobanţilor şi strada Mircea Mălăeru colţ cu Costache Negruzzi. Reabilitarea şi modernizarea căii de rulare a tramvaiului, a căilor de acces auto şi pietonal se ridică la 7.538.538 lei, din care municipiul contribuie cu 2%.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite