O băbuţă din Brăila care a furat trei miliarde lei vechi din banii locatarilor a dispărut fără urmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trimisă în judecată pentru că a băgat mâna adânc în buzunarele locatarilor, Susana Islai, 62 de ani, administrator de bloc, a bătut recordul la delapidare şi a dispărut. A păgubit două asociaţii din Viziru cu vreo 296.000 de lei, însă, între timp, alte două asociaţii au reclamat-o, pentru o pagubă de 32.000 de lei.

Pensionara a primit 3 ani cu suspendare condiţionată a pedepsei sub supraveghere, judecătorii obligând-o să plătească despăgubiri locatarilor.

Anchetatorii au pus sechestru asigurator asupra apartamentului deţinut de administratoră în cartierul Viziru I, încă din timpul declanşării urmăririi penale.

„De regulă, inculpaţilor în vârstă li se aplică pedeapsa cu suspendare condiţionată. Important este să se recupereze banii. În cazul ei, termenul de încercare a fost fixat la şapte ani", ne-a declarat preşedintele Judecătoriei Brăila, judecătorul Adrian Vank.

Exclusiv: Mai iute vine moartea, decât liberarea! Află de aici povestea brăileanului încarcerat la Galaţi

A jucat la videoloterie

După ce-a fost dată pe mâna instanţei de judecată pentru furtul de la Asociaţiile de Proprietari 129 şi 656 Brăila, Susana Islai s-a trezit reclamată de alte două asociaţii.

„În perioada octombrie 2007- iulie 2009, în calitate de administrator al AP 572 şi AP 686 Brăila, şi-a însuşit în interes personal 25.295, respectiv 6.856 lei", a precizat procurorul Iuliana Mircea, de la Parchetul de pe lângă Judecătorie.

Printre altele, pensionara înregistra în registrul de casă documente fictive, apoi cheltuia banii pe jocuri de noroc.

Procurorul Gheorghe Velea, cel care a trimis-o primul, în judecată pe femeie, preciza că aceasta „este o împătimită jucătoare la videoloterie, unde a pierdut sume mari de bani, din toamna lui 2006 şi până în anul 2008".

Pagubele de la toate cele patru asociaţii de proprietari se ridică la aproape 328.000 de lei.

Niciun alt administrator de bloc n-a avut tupeul Susanei.

Anchetă: Autorii a două crime perfecte de la Brăila sunt în libertate/Vezi aici povestea morții doctoriței Mariana Negoiță

Dacă în primul dosar penal a primit, definitiv, 3 ani cu suspendare sub supraveghere, în cel de-al doilea dosar administratora caută să tergiverseze cercetările judecătoreşti. A solicitat termen pentru a-şi angaja avocat, deşi a fost dată pe mâna justiţiei din luna februarie.

Problema este că, de mai bine de un an, femeia nu a mai fost văzută în zonă şi nici în faţa instanţei n-a mai apărut. Locatarii se dau de ceasul morţii să achite datoria.

Asociaţiile păgubite trebuie să-şi recupereze acum prejudiciul, cu ajutorul executorilor judecătoreşti, însă valoarea locuinţei este mai mică decât suma furată.  

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite