BRĂILA: UPDATE/ Judeţul este paralizat de viscol şi ninsori. Află, aici, lista cu drumurile închise!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Poliţiştii vă recomandă să nu vă aventuraţi pe şosele
Brăila: Poliţiştii vă recomandă să nu vă aventuraţi pe şosele

Codul Portocaliu îşi arată „colţii" îndeosebi în judeţ, acolo unde vântul suflă cu putere şi viscoleşte zăpada, formând suluri care blochează drumurile. Autorităţile vă recomandă să nu vă aventuraţi la drum în această noapte, cel puţin, nu în judeţ.

De altfel, 22 de drumuri judeţene şi unul naţional, acela spre Buzău, sunt închise, cel mai probabil până dimineaţă, când Comandamentul de Iarnă va reveni cu noi informaţii despre „capriciile" pe care ni le administrează, din nou, iarna.

Restricţii de tonaj

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, împreună cu Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, a dispus măsura de restricţionare a circulaţiei pe toate drumurile naţionale din Brăila şi celelalte judeţe vizate de atenţionarea amintită, a autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

22 de drumuri judeţene blocate

Nu vă aventuraţi pe următoarele drumuri din judeţ:
DJ 203A (Galbenu-Vişani)
DJ 203 (Galbenu-Bălăceanu);
DJ 203 (Jirlău-Galbenu);
DJ 203 (Făurei-Jirlău);
DJ 203A (Vişani- Câineni-Plăşoiu)
DJ 203 (Ulmu-Scărlăteşti);
DJ 203 (Cireşu-Scărlăteşti);
DJ 203 (Cireşu- Batogu);
DJ 203R (Cireşu-Ioneşti);
DJ 203 (Însurăţei- Zăvoaia);
DJ 211C (Tătaru-Ciocile)
DJ 211D (Roşiori-Colţea);
DJ 211 B (Bărăganu-Mihai Bravu);
DJ 211 A (Bordei Verde-Viziru);
DJ 202A (Gradiştea-Racoviţa);
DJ 202A (Ariciu-Gulianca);
DJ 202H (Gradiştea-Ibrianu-Maraloiu);
DJ 202B (Movila Miresii-Gemenele- Scorţaru Nou);
DJ 255A (DN 23- Cotu-Lung);
DJ 221 (Ianca-Şuţeşti);
DJ 211 (Ianca-Bordei Verde);
DJ 211 (Dudeşti-Dudescu);

ATENŢIE- DN 22 (Râmnicu-Sărat-Brăila) a fost închis circulaţiei de către autorităţile buzoiene, încă din dimineaţa zilei de 7 februarie.

Filtre şi informaţii non-stop

„Pentru protejarea participanţilor la trafic, circa 50 de poliţişti, poliţişti de frontieră şi jandarmi patrulează pe arterele de circulaţie şi, pentru informare şi deviere a traficului, dacă este cazul, au fost instituite 12 filtre la ieşirile din municipiu şi judeţ", ne-a declarat inspectorul Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila.

Avertismente şi recomandări

Poliţiştii brăileni recomandă conducătorilor auto ca înainte de a pleca la drum să se informeze despre situaţia traseului pe care urmează să se deplaseze, apelând numărul de telefon 021/3186631 sau 021/9360 (Dispeceratul Comandamentului Central de Iarnă).

Nici mâine nu plecaţi la drum neechipaţi

„Dacă trec prin zonele afectate de ninsori, să pregătească autovehiculele pentru circulaţia pe timp de iarnă şi să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere (vizibilitate redusă, carosabil acoperit cu zăpadă, polei sau umed şi viscol)", se arată într-un comunicat emis, la orele 21.00, de reprezentantul Poliţiei brăilene.

Circulaţi prudent şi în oraş

De asemenea, este necesar să se păstreze în mers o distanţă suficientă faţă de autovehiculele din faţă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă. Folosiţi frâna de motor, aprindeţi luminile şi proiectoarele, curăţaţi bine parbrizul înainte de a pleca la drum, folosiţi substanţe speciale de dezaburire şi lichid de spălare a geamurilor special pentru iarnă.

Digul Brăila- Galaţi este circulabil

Pe dig se circulă dar în condiţii de iarnă. Drumul este negru, dar vântul aduce zăpada de pe câmp pe carosabil şi vizibilitatea este redusă, mai ales pe timp de noapte. Se anunţă precipitaţii mixte şi la Brăila, şi la Galaţi, motiv pentru care este indicat să circulaţi cu atenţie. Pe anumite porţiuni ar putea apărea poleiul.

Vom reveni!

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite