CAMPION LA GRĂDINIŢĂ: La doar cinci ani, este imbatabil la şah. Povestea copilului care vrea să-i ia locul lui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întrebat ce vrea să se facă atunci când va fi mare, puştiul i-a spus lui Moş Crăciun că "vrea să se facă Preşedinte". Mihai Asiminei este cel mai tânăr jucător de şah legitimat din Brăila. Fratele său, Adrian, de 7 ani, a câştigat locul I la Campionatul "Pionul Năzdrăvan". Familia Asiminei joacă şah de când se ştie.

Fraţii Mihai şi Adrian Asiminei, mândria Clubului Sportiv "Orizont 64" Brăila, sunt vedete şi acasă, şi la şcoală. Mezinul este, la 5 ani, cel mai tânăr participant la competiţiile oficiale de şah din zonă. I-a învins fără probleme pe adversarii grupei 6-8 ani, ba şi-a învins, de curând, şi părinţii.

Andrei şi Mihai Asiminei

image

"Mihai nu ratează niciodată ocazia să se măsoare cu fratele mai mare, Adrian, care este în clasa I la Liceul cu Program Sportiv. De curând, şi-a învins mama la şah. Uneori, îl mai lăsăm să ne bată. La clubul unde este legitimat şi unde este pregătit de Ionel Balcan, se află şi Clubul Pensionarilor. Să-l vedeţi cum le dă sfaturi, atunci când joacă bătrânii şah! La fel se întâmplă când mergem în Monument. Şi nu toată lumea acceptă să primească sfaturi de la un puşti de 5 ani", ne-a spus, zâmbind, Ionel Asiminei, tatăl micului geniu de la grădiniţa "Dumbrava Minunată".

Fraţii, jucând

image

Vrea să se facă preşedinte!

Mihai Ionuţ Asiminei a participat la Trofeul "Regele Hazliu" şi Cupa "Dumbrava Minunată" la şah şi a primit, anul trecut, Diploma pentru cel mai tânăr participant la competiţii. A câştigat patru victorii şi a fost învins doar de fratele său, Adrian Asiminei.

Mihai (cel mic), Andrei şi părinţii

image

"Mihai a învăţat şah de la Adrian, iar Adrian de la mine. Pentru a-şi aprofunda cunoştinţele, i-am înscris la club şi amândoi au făcut performanţă. Adrian îşi face lecţiile împreună cu fratele mai mic, iar mezinul ştie să scrie - ce-i drept cu majuscule -, să citească, să numere până la 100 şi să socotească bine. Adrian practică şi înot de performanţă. A obţinut Locul III la "Cupa Mărţişor", organizată de Direcţia Judeţeană pentru Sport", a spus tatăl micilor şahişti.

Andrei Asiminei

image

Mihai i-a uimit pe toţi astă-iarnă când, întrebat ce vrea să se facă atunci când va fi mare, i-a spus lui Moş Crăciun că "vrea să fie Preşedinte".
"Erau de faţă doamnele educatoare Elena Chiriac şi Viorica Vlad şi părinţii, ca la serbare. Copiii au spus că se fac ba poliţişti, ba doctori. Băiatul meu i-a spus Moşului că vrea să fie Preşedintele ţării. D-na educatoare l-a întrebat, râzând, dacă ne măreşte pensiile când va fi preşedinte, iar Mihai a spus, fără să clipească: "Da, dacă munciţi mai mult!" Ne-a lăsat pe toţi fără replică", a mai spus Ionel Asiminei.

Fraţii, cu diplomele lor

image

Ionel Balcan, de la CS "Orizont 64" Brăila, cel care i-a îndrumat pe fraţii Asiminei către performanţă în şah, a precizat: "Mihai a fost vedeta ultimelor competiţii. A învins copii mai mari decât el. Fratele său, Adrian, a participat la toate campionatele şi turneele din 2009 încoace şi a obţinut Locul I la "Pionul Năzdrăvan", în iunie anul trecut. Sunt copii extraordinari, care promit mult, ne mândrim cu şahişti ca ei".

Ionel Balcan

image
Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite