Autorii unor spargeri comise în noaptea dintre ani au fost identificaţi de poliţiştii brăileni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În noaptea de Anul Nou când toată lumea petrecea şi se bucura de sărbătoare mai multe persoane certate cu legea au spart o locuinţă din satul Corbu Nou de unde au sustras bijuterii şi aparatură electronică în valoare de 40.000 lei. Proprietarului sosit acasă după o noapte de petrecere nu i-a mai rămas decât să constate jaful şi să anunţe poliţia.

Mergând pe firul evenimentelor şi beneficiind doar de informaţii puţine şi nu tocmai concludente poliţişti din cadrul Biroului Ordine Publică pentru Mediul Rural au reuşit după mai bine de două luni de cercetări să-i identifice pe autori.

Primul care a căzut în plasa poliţiştilor a fost un minor de 16 ani din satul Corbu Nou, comuna Măxineni, care a şi transmis pontul mai departe celor doi hoţi.

Luat la întrebări puştiul a recunoscut faptele şi a furnizat informaţii preţioase care au dus la prinderea spărgătorilor.

Autorii spargerii sunt doi indivizi fără căpătâi aciuiaţi în satul Corbu Nou, Gheorghe Niţă de 36 de ani din satul Căzăneşti, oraşul Căzăneşti, judeţul Ialomiţa, şi Nini Cristodor de 38 de ani, din satul Marsilieni, comuna Albeşti, judeţul Ialomiţa. Ei nu sunt la prima faptă de acest fel, ba mai mult în noaptea de Anul Nou au mai dat o spargere.

"Celor doi, li s-a mai probat că, în aceeaşi noapte, au pătruns, tot prin efracţie, într-un container industrial, amplasat în curtea şcolii generale din sat, şi au sustras unelte electrice în valoare totală de 1.500 de lei. Faţă de cei trei s-a început urmărirea penală pentru comiterea infracţiunii de furt calificat", ne-a comunicat agent Camelia Bucur de la Biroul de Presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Gheorghe Niţă fost reţinut pe ordonanţă, pentru 24 de ore, şi, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila l-a prezentat instanţei de judecată care dispus arestarea preventivă, pe o perioadă de 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Brăila.

Pe numele lui Nini Cristodor, care se sustrage cercetărilor, s-a emis mandat de arestare preventivă, în lipsă, pentru 30 de zile, iar poliţiştii spun că este o chestiune de zile până când şi acesta va ajunge după gratii.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite