Brăila: Autobuzele „Braicar” nu fac faţă solicitărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăila: Autobuzele „Braicar” nu fac faţă solicitărilor
Brăila: Autobuzele „Braicar” nu fac faţă solicitărilor

Pe traseele autobuzelor 2 şi 10, îmbulzeala şi nervii sunt la ordinea zilei Mijloacele de transport în comun dau bătăi de cap multor brăileni. Mulţi dintre deţinătorii de abonamente susţin că autobuzele nu vin la timp în staţii, iar atunci când ajung sunt deja pline.

Acum, odată cu începerea anului şcolar, mulţi s-au trezit că nu mai pot ajunge la timp la serviciu.

„Plec dimineaţa de acasă cu jumătate de oră mai înainte decât ar trebui numai ca să prind un autobuz. De câteva ori nu am mai avut unde să urc şi am aşteptat următorul autobuz. Am ajuns mai târziu la muncă, dar şeful nu este interesat de faptul că am întârziat că nu am avut loc în autobuz”, spune Vasilica, de 37 de ani, abonată pe ruta autobuzului nr. 2.
Experienţe similare sunt şi pe ruta autobuzului 10.

„Copilul meu a întârziat în fiecare zi săptămâna trecută la ore. Şi în weekend sunt probleme. Duminică, la 7.15 eram în staţie la Şcoala 2 şi abia la 7.50 a venit un autobuz. Am abonament şi am aşteptat, dar nu este normal să întârzie atât”, spune Constanţa, de 30 de ani.

Frecvenţe diferite pe intervale orare

Directorul „Braicar”, Cornel Săndulescu, recunoaşte că în intervalul orar 6.30 – 8.30, autobuzele sunt suprasolicitate:
În cursul săptămânii vorbim de frecvenţe diferite pe intervale orare, sâmbăta şi duminica frecvenţa mijloacelor de transport în comun este mai mică. Toată lumea pleacă în intervalul 6.30 – 8.30 de acasă şi este aglomeraţie. Dar în cursul zilei şi după amiaza nu mai este aceeaşi situaţie”.

Un autobuz are între 65 şi 100 de locuri din care 26 – 30 pe scaune.
Totodată, şeful „Braicar” spune că pe linia autobuzului 2 sunt cele mai multe maşini, traseul fiind unul dintre cele mai lungi.

Cât priveşte linia autobuzului 10 acesta susţine că instituţia sa are în vedere creşterea populaţiei din zona Buzăului şi de aceea va introduce mai multe autobuze pe acest traseu: „Traseul lui 10 este în atenţia noastră. Probabil că vom ajunge la opt sau chiar 10 maşini pe această linie”.

Se anunţă şi scumpiri

La ultima şedinţă a Consiliului Local, consilierii au decis ca de la 1 noiembrie, preţul unui bilet să coste 1,2 lei, aşa cum doresc firmele particulare şi „Braicar”. Reamintim că toţi operatorii au solicitat majorarea preţului biletului pe motiv că acesta a rămas neschimbat de trei ani şi că nu-şi acoperă cheltuielile.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite