Autoapărare: Personalul de pe Ambulanţa din Brăila va fi înarmat pentru a putea să riposteze împotriva bolnavilor agresivi!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Brăila intenţionează ca astfel să-şi protejeze angajaţii de persoanele violente. Decizia este motivată de faptul că personalul de la SAJ este foarte des agresat în timpul intervenţiilor. Ultimul incident, cel de săptămâna trecută, s-a lăsat cu spitalizarea unui şofer.

Managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Brăila (SAJ), Silviu Radu, a decis să sară în apărarea angajaţilor săi şi să îi doteze pe aceştia cu dispozitive prin care să se poată apăra împotriva agresorilor. Potrivit declaraţiilor sale, picătura care a umplut paharul a fost incidentul de săptămâna trecută, când personalul de pe o Ambulanţă a fost bătut chiar de către cei care le solicitaseră ajutorul.
Şoferul maşinii a fost cel mai rău afectat. El s-a ales cu un pumn zdravăn în faţă şi a ajuns la spital. „Şoferul a necesitat câteva zile de spitalizare. Are şi nişte copci în zona mandibulei", ne-a declarat Silviu Radu.
Astfel de întâmplări au devenit aproape o obişnuinţă pentru angajaţii SAJ. Aceştia se plâng că aproape că nu există săptămână în care să nu aibă de-a face cu tot felul de persoane care, dintr-un motiv sau altul, devin violente. Fie că este vorba de beţivi sau oameni care nu înţeleg că nu au voie în Ambulanţă alături de bolnavi, angajaţii SAJ suportă aproape în fiecare săptămână ofense, injurii sau chiar bătăi.
Sprayuri paralizante şi aparate cu electroşocuri
Managerul Silviu Radu este decis să facă toate demersurile pentru a obţine autorizaţiile necesare pentru achiziţionarea şi dotarea personalului cu sprayuri paralizante şi aparate cu electroşocuri. „Pentru toate avem nevoie de autorizaţie. Vrem neapărat să le luăm în primul rând sprayuri cu piper, apoi poate şi nişte aparate cu electroşocuri. Vreau să propun asta şi în Comitetul Director", a mai precizat directorul SAJ.
Angajaţii SAJ care săptămâna trecută au fost agresaţi, au depus plângere la Poliţie. „În cauză s-a deschis dosar penal, iar cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi distrugere", a declarat inspector Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila.
În incidentul care a avut loc miercurea trecută, unuia dintre asistenţi i-a fost rupt lanţul de la gât, medicul şi celălalt asistent au fost îmbrânciţi, iar şoferul a primit un pumn în faţă. La scandal a participat însăşi victima. Pentru calmarea situaţiei a fost nevoie de intervenţia poliţiştilor.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite