Aurora Simionescu, fata care a descoperit o particulă din Univers, se mărită. Tatăl ei, primar în Brăila, va oficia căsătoria!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aurora Simionescu, 28 de ani, de la NASA, brăileanca participantă la descoperirea unei particule din Univers, se căsătoreşte în weekend-ul viitor, la Brăila, cu un coleg de la NASA, slovac, pe care l-a cunosut la doctorat.

Aurel Simionescu, primarul oraşului Brăila, tatăl Aurorei, va încerca să oficieze căsătoria, sâmbătă, la ora 14.30, în Grădina Mare, a lui Panait Istrati.

NASA, la Brăila

image

"Am emoţii dar încerc să oficiez căsătoria. Vor veni circa 200 de invitaţi, între care şi colegi ai lor, de la NASA. El e slovac şi s-au cunoscut la doctorat, post-doctorat, nu mai ştiu. Îl cheamă Norbert Werner. Petrecerea va fi la turist. Avem mari emoţii şi suntem în mari pregătiri", ne-a declarat, în exclusivitate, primarul Aurel Simionescu.

Aurel şi Aurora Simionescu

image

Întrebat dacă aşteaptă nepoţei, primarul Simionescu a spus, râzând: "Încă nu! Au gânduri mari copiii, vor vedea ei ce vor face!".

Aurora este singurul copil al familiei Simionescu şi n-a uimit doar Brăila şi România, ci întreaga lume, fiind unul dintre angajaţii de la NASA care au marcat succese după succese în domeniul astrofizicii.Râde, dansează, cântă, se distrează şi iubeşte culoare roz - aşa este Aurora Simonescu, tânăra care a observat în permieră o bucăţică din universul ascuns până acum oamenilor, atunci când nu explorează spaţiul.

Iată portretul ei, aşa cum a fost publicat în Adevărul de Seară Brăila:

Aurora Simionesu este fiica primarului Brăilei şi a directorului Grupului Şcolar "Anghel Saligny", dar nu pentru asta este protagonista acestui articol, ci pentru rezultatele obţinute într-un domeniu special: astrofizica. În luna mai a anului 2007, ea a descoperit, împreună cu un colectiv de cercetare de la Institutul Max Planck din Germania „o bucăţică din universul pe care nu-l vedem".

Omul anului la 25 de ani

La numai 25 de ani, în 2008, Aurora a fost desemnată "Omul anului" în cadrul Galei "Zece pentru România". "Cred că până acum jumătate din Brăila a venit şi mi-a spus că a plâns la decernarea premiilor din cadrul Galei Zece pentru România. Mi-au spus că i-am facut mândri de oraşul lor. Chiar şi la Rădăuţi, de unde e mama, m-au întâmpinat vecinii din bloc să mă felicite. Nu am visat vreodată că premiul acesta va inspira şi bucura ataţia oameni", spune Aurora. "Mă plâng de multe ori că în astrofizică, în cercetare, lucrez mai mult cu lucruri abstracte şi greu de înţeles. Iată, contactul cu oamenii care îmi lipseşte la această profesie, mi-a fost oferit", adaugă Aurora.

Mai mult decât nota maximă

Aurora şi-a susţinut teza de doctorat în astrofizică la Universitatea Ludwig Maximilians din Munchen. Tânăra a intrat în istoria universităţii obţinând mai mult decât nota maximă. În sistemul german, notarea se face de la cinci la unu, cu paşi din 0,33 în 0,33, unu fiind nota maximă, iar Aurora a primit 0,7.

Chiar dacă numele ei a făcut înconjurul lumii, iar „bucăţica din universul ascuns până acum oamenilor" i-a schimbat destinul, Aurora Simionescu este de o simplitate cum rar întâlneşti, delicată şi, în acelaşi timp, sofisticată.


În timpul său liber, atunci când nu uimeşte lumea cu descoperirile sale, Aurora are aceleaşi preocupări ca ale oricărui tânăr de vărsta ei. În spatele omului de ştiinţă Aurora Simionescu se ascunde tânăra care dansează, cântă, se distrează şi care este „încăpăţânată ca un catâr".

Iubeşte dansul

„Îmi place foarte mult să dansez. Am făcut dans de societate, cha-cha, jive, samba, vals şi quickstep la Bremen şi salsa la Munchen. Îmi plac dezbaterile în general, iar tema preferată este politica internaţională . Am fost timp de un an preşedintele clubului de dezbateri din Munchen. De curând mi-am descoperit o nouă pasiune - fotografia", a punctat Aurora. Spune despre ea că nu are nicun viciu: "Nu fumez, nu beau, nu joc cărţi".

Se caracterizează ca fiind o tânără ambiţioasă, cu o sete şi o curiozitate de viaţă deosebită, care ar încerca aproape orice ca să afle cum este. „Faptul că sunt o fire curioasă cred ca mă face potrivită pentru o carieră în cercetare", completează brăileanca.


Care sunt cei mai importanţi oameni cu care ai intrat în contact?


A.S. "Laureatii Nobel. I-am cunoscut pe Riccardo Giacconi şi Arno Penzias când am participat în 2004 la întâlnirea laureaţilor Nobel, la Lindau. De asemenea l-am întâlnit pe Sergei Krikalyov - cel mai vestit şi apreciat astronaut rus care a petrecut cel mai mult timp în spaţiu. Acesta mi-a povestit despre planurile de aterizare forţată în cazul unei defecţiuni".
Ce surpize ne mai pregăteşti?


A.S. "Nu îmi ajunge o singură descoperire care să facă înconjurul lumii trebuie să dovedesc că descoperirea aceea nu a fost o întâmplare şi că pot avea rezultate importante în mod constant. Aşa că, deabia aştept sa mă apuc din nou de cercetare ca să vă pot surprinde".


ce-i place
Aurorei îi place să se îmbrace colorat iar de cele mai multe ori "colorat" înseamnă pentru ea roz. "De asemenea îmi place să cânt deşi nu am voce prea bună, şi am ureche muzicală şi aud cum o iau pe arătură. Mai îmi plac drumeţiile pe munte", mai spune tânăra cercetătoare


ce nu-i place
"Nu îmi plac sporturile cu mingi. De fapt nu îmi place să le practic, de uitat la ele mă uit la televizor. Cel mai mult îmi place să privesc baseball-ul iar pe locul doi, în topul preferinţelor mele, se situează fotbalul. Urăsc fetele care chicotesc şi detest să mă machiez", spune Aurora


Profil
Născută. 21 septembrie 1983, Brăila
Studii. Doctorand în ştiinţele naturii la Universitatea Ludwig Maximilians din Munchen
Familie. necăsătorită

Cine este Aurora Simionescu?


E cunoscută în lumea întreagă ca fiind românca din Brăila care a descoperit o bucăţică de Univers.

Brăileanca Aurora Simionescu, omul anului 2008, care a descoperit o particulă din univers, împreună cu o echipă de cercetători din Germania, a şi expus fotografii în oraşul natal.

Cele 31 de fotografii reunite sub titlul „Faţă în faţă. Călătorii pe acoperişul lumii" sunt expuse pe simezele Bibliotecii Judeţene „Panait Istrati".
Aurora ne-a spus că fotografiile expuse sunt făcute în timpul vacanţei sale în Asia, pe care şi-a permis-o ca răsplată pentru că a terminat doctoratul: "Am călătorit din Japonia în China, Tibet şi apoi Nepal. În Tibet m-au impresionat chipurile localnicilor, mai ales pentru portul tradiţional De fapt m-a impresionat expresivitatea feţelor într-atât încât atunci am ştiut că îmi doresc să îi imortalizez şi să expun fotografiile pentru a arăta şi altora aceşti oameni deosebiţi, parcă din altă lume".

Reamintim că tânăra, fiica primarului, a descoperit împreună cu un colectiv de cercetare de la Institutul Max Planck din Germania „o bucăţică din universul pe care nu-l vedem", a ales să îşi aranjeze fotografiile la prima expoziţie de la est la vest. "Din Japonia în China, Tibet şi Nepal, pentru a arăta cum trăsăturile feţei se schimbă de la popor la popor, cum unele expresii ale tristeţii şi bucuriei rămân câteodată aceleaşi şi câteodată arată foarte diferit", a adăugat Aurora.

Aurora, la expoziţia de fotografie susţinută la Brăila

image


Aurora Simionescu ne-a dezvăluit că deja s-a gândit cum va denumi următoarea expoziţie. „«Ocolul Pământului în 80 de fotografii», aşa se va numi cea de-a doua expoziţie a mea. Dar mai întâi trebuie să fac nişte poze în Hawaii ca să acopar uniform globul", a mai spus tânăra.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite