Au ajuns să concedieze posturile vacante/Află de aici cine rămâne și cine pleacă de la cele două teatre din Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După modelul Primăriei, Teatrul Dramatic şi cel de Păpuşi îşi concediază posturile vacante, iar angajaţii aflaţi în prag de pensionare ies la pensie forţat. De la Teatrul Dramatic ies din schemă 18 posturi vacante, iar trei angajați se pensionează, în timp ce de la Teatrul de Păpuși dispar nouă posturi, iar un regizor devine liber de contract.

Valul reducerilor de personal a ajuns la cele două instituţii teatrale din oraş, Teatrul „Maria Filotti" şi Teatrul de Păpuşi „Cărăbuş".

În prezent, Teatrul „Maria Filotti" are un număr de 95 de posturi în regim contractual, iar după noile reguli se va ajunge la 74 de posturi în regim contractual.

„Prin reorganizarea instituţiei s-au redus 18 posturi vacante, iar trei persoane îndeplinesc condiţiile de pensionare pentru limită de vârstă şi a stagiului minim de cotizare, urmând a se întocmi documentele necesare în acest sens", a precizat Camelia Guşatu, director executiv la Direcţia de Cultură, Învăţământ, Sport şi Turism din cadrul Primăriei.

image

Mai puţini păpuşari

Şi Teatrul de Păpuşi „Cărăbuş" îşi va restrânge activitatea, de la 37 de posturi în regim contractual cât are în prezent, la 27. Aici reorganizarea instituţiei a vizat reducerea a nouă posturi vacante şi încetarea contractului de muncă a unei persoane care cumula pensia cu salariul.

image

„Regizorul angajat era pensionat şi cumula în condiţiile Legii 330 pensia cu salariul. Deci are sursă de venit, chiar îşi poate continua activitatea artistică aici sau la orice teatru din ţară ori străinătate în condiţiile externalizării activităţii", a precizat Florin Chirpac, directorul Teatrului de Păpuşi.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite