Atenționare: Vreme caniculară astăzi și mâine la Brăila/Cod roșu de radiații ultraviolete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În intervalul 1 - 2 august vremea va fi caniculară, iar indicele temperatură-umiditate va depăși pragul critic de 80 de unități. Specialiștii au emis cod roșu de radiații ultraviolete.

Medicii ne sfătuiesc să evităm expunerea prelungită la soare în intervalul 1100 - 18.00, mai ales că a fost emis un cod roșu de radiații ultraviolete. Cei care au aer condiționat acasă trebuie să regleze aparatul în așa fel încât temperatura să fie cu cinci grade mai mică decât temperatura ambientală.

Dacă trebuie să ieșiți la cumpărături purtați pălării de soare, haine lejere și ample, din fibre naturale, în culori deschise.

Pentru a vă regla temperatura corpului specialiștii spun că este indicat să faceți dușuri cu apă călduță și să beți zilnic 1,5 - 2 litri de lichide. Practic ar trebui să beți un pahar cu apă la fiecare 15 - 20 de minut, în special în perioadele caniculare, pentru a vă hidrata corespunzător.

Foarte important este să nu consumați alcool pentru că acesta nu face altceva decât să favorizeze deshidratarea. De asemenea nu sunt indicate nici băuturile carbogazoase și cafeaua.

Dacă doriți să vă răcoriți în apă, atenție mare pentru că scăldatul este interzis în Dunăre. Astfel ștrandul de pe Faleză, piscinele sau Lacu Sărat rămân singurele alternative pentru o baie fără probleme.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite