Atenţie brăileni:Nu cereţi chirie pentru ţevile de căldură! CET-ul vă poate mări, în echivalent, factura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brăilenii pot pretinde de la autorităţi orice, dar asta nu înseamnă că vor primi ceea ce vor cere. Asta crede primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu, vizavi de intenţia unor asociaţii de proprietari de a cere chirie CET-ului pentru ţevile care trec prin condominii.

"Nu cred că există posibilitatea de a obţine legal aşa ceva pentru că este un condominiu şi aşa au fost preluate blocurile. Spre exemplu, dacă noi, primăria, dorim să aşezăm un baner pe un stâlp, ar trebui teoretic să plătim chirie celor de la Electrica. În acelaşi timp, Electrica nu plăteşte nimic pentru spaţiul pe care stâlpul îl ocupă pe domeniul public", a precizat Simionescu.

Edilul şef admite că asociaţia poate cere chirie pentru ţevile ce trec prin bloc, dar în acelaşi timp, CET-ul, în replică, poate încărca facturile consumatorilor, prin creşterea preţului gigacaloriei cu echivalentul chiriei plătite pentru traversarea ţevilor.

Primarul Brăilei s-a declarat ieri împotriva deciziei ANRSC de a taxa suplimentar deţinătorii de centrale termice sau pe cei debranşaţi de la reţeaua de termoficare, pentru căldura emanată pe scările blocurilor sau în subsoluri şi consider că procentul de 30-50% este mult prea mare.

"Centralizarea asta excesivă nu este bună. Trebuie lăsat la latitudinea asociaţiilor de proprietari, în funcţie de ceea ce decid împreună cu producătorul de energie termică. Nu impunem la nivel naţional, şi la Alba Iulia şi la Constanţa şi la Brăila, 30%. Blocurile sunt diferite, de la oraş la oraş, problemele sunt diferite", a mai spus Aurel Simionescu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite