Atacatorul de la 10.30 a fost prins cu ajutorul camerelor video

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După modelul ieşeanului, el ataca victimele din spate, în scări de bloc, le lovea cu brutalitate, apoi le smulgea poşetele. Un individ extrem de periculos, care le-a dat bătăi de cap poliţiştilor timp de trei luni a fost identificat cu ajutorul camerelor de supraveghere instalate într-o farmacie.

Un al doilea "atacator X", care a băgat în spital şi a jefuit cu brutalitate nu mai puţin de zece femei, ziua-n amiaza mare, a fost dat pe mâna justiţiei.
Este pentru a doua oară în ultimii ani, când un ins lipsit de scrupule a băgat groaza în brăilencele care se întorceau de la piaţă sau de la serviciu.

Autorul are doar 18 ani şi, ceea ce este şi mai grav, acţiona de regulă ziua, după ce urmărea victimele şi-şi plănuia cu meticulozitate atacurile.
Cristian Gabriel Bucşă, originar din Vaslui, n-ar fi fost, poate, capturat nici astăzi, dacă n-ar fi fost filmat de camerele de supraveghere de la o farmacie, în timp ce urmărea a zecea victimă.

A strâns-o de gât că n-avea bani

Bucşă a atacat o dată la câteva zile, ultimele trei tâlhării fiind cele din ianuarie.
"La ultima tâlhărie, cea din 22 ianuarie, ora 10.30, inculpatul a fost însoţit de fratele său, Victor Aurelian Bucşă, 23 ani, care a asigurat paza şi care a primit, ulterior, o parte din banii sustraşi. Cei doi au cheltuit banii la o discotecă din Ianca", precizează procurorul Iuliana Mircea, care a pus cap la cap probele acuzării.

Violenţa cu care jefuia tânărul de 18 ani i-a pus pe gânduri pe anchetatori. Spre exemplu, în ziua de 19 noiembrie 2009, la ora 10.45, a urmărit-o pe Lenuţa C. din Piaţa Halelor şi până în curtea interioară a blocului B15, de pe strada Şcolilor.

La intrarea în bloc, a împins-o puternic din spate, femeia lovindu-se cu capul de pardoseală. Banditul i-a smuls apoi sacoşa. Pe 20 ianuarie, a atacat-o pe Marcela M., în cartierul Hipodrom. A strâns-o pur şi simplu de gât, ca să-i dea portofelul. Culmea, bătrâna nici măcar nu avea bani la ea.
Individul este acum la Penitenciarul din Galaţi.

Ultima victim, la farmacie

Pe 22 ianuarie, tot la 10.30, tâlharul a urmărit-o pe Sofiţa S., însoţit de fratele său, Aurelian. Din Microhală, femeia a ajuns la poşta de pe Şcolilor, apoi la BRD şi, de acolo, la o farmacie de pe Dorobanţi. Fraţii Bucşă au avut ghinionul să fie filmaţi de camerele de supraveghere, în timp ce o urmăreau pe Sofiţa.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite