Astăzi se împlineşte un an de când poliţiştii au împuşcat mortal un tânăr brăilean, însă nimeni nu a fost trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu exact un an, pe bulevardul Dorobanţilor din municipiul Brăila, se consumau scene de coşmar. Mai mulţi ofiţeri de la IGPR, sub acoperire şi cu feţele acoperite cu cagule, au blocat maşina în care se afla Sorin Pârvu, de 33 de ani, iar unul dintre ei a tras. Bărbatul a fost ţinut în viaţă artificial până a doua zi, la Galaţi. 

Sorin a fost „confundat" cu temutul urmărit general Giuliano Dumitraşcu. Poliţiştii de la Inspectoratul General veniseră „pe şest" în Brăila cu o maşină neinscripţionată, iar după o urmărire ca-n filme au reperat bolidul cu numere străine pe Dorobanţilor.

A fost un moment scurt, de maximă încordare, când poliţiştii, cu o prezentare „atipică"- dezbrăcaţi până la brâu şi cu feţele acoperite, au făcut zid cu propria maşină în faţa autoturismului condus de Pârvu. În dreapta lui Sorin se afla fiul lui Sebastian Stoian, zis „Neluţu", nimeni altul decât „adversarul declarat" al interlopului Dumitru Oprea, zis „Titel Crăcănatu".

Execuţie sau corecţie?!

În învălmăşeala generală creată, un poliţist a coborât din maşină, a băgat pistolul în bolidul lui Pârvu şi a tras. A fost o rafală scurtă, în ceafă, care nu putea să fie altfel decât mortală. Sorin a fost declarat mort o zi mai târziu, la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf.Andrei" din Galaţi.

„Bărbatul este ţinut în viaţă de aparate, artificial", ne-a spus, atunci, dr. Nicolae Bacalbaşa, de la unitatea medicală gălăţeană.

IGPR nu a suflat atunci niciun cuvânt despre toată „operaţiunea", iar în Brăila s-a creat un adevărat curent de opinie.

image

„Mi-au ucis copilul. Acum, ei spun că l-au împuşcat din greşeală?! Ce-i asta?! În ce ţară trăim? Nu admit aşa ceva. Să plătească cel care mi-a ucis băiatul", ăşi striga disperarea Ionel Pârvu, tatăl victimei.

Ulterior, printr-un comunicat, Poliţia arăta că Sorin n-ar fi oprit la somaţiile oamenilor legii, fapt ce a dus la o asemenea reacţie din partea judiciariştilor bucureşteni.

Niciun vinovat

Dosarul privind uciderea lui Sorin s-a plimbat de la Galaţi la Înalta Curte de Casaţie, iar acum, potrivit lui Ionel Pârvu, s-ar fi început urmărirea penală împotriva unui judiciarist de la IGPR.

„În luna iunie, când am întrebat la Curtea Supremă, mi s-a spus că a început urmărirea penală împotriva lui Giorgian Dragomir. Şi atât. De atunci, nimic. Nicio veste. Nu e normal ca după un an să nu fie nimeni arestat, băgat după gratii. Copilul meu e în pământ, iar poliţistul ăla lucrează bine-merci!", ne-a declarat, astăzi, Ionel Pârvu.

Potrivit site-ului Poliţiei Române, Giorgian Dragomir este, într-adevăr, angajat la IGPR. Tot acolo lucrează şi soţia sa.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite