Astăzi la Biblioteca “Panait Istrati”, a avut loc lansarea volumului de eseuri, “Cautător în propria viaţă”, a Corneliei Vîju.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornelia Vîju şi-a lansat cel de-al doilea volum la Biblioteca "Panait Istrati"
Cornelia Vîju şi-a lansat cel de-al doilea volum la Biblioteca "Panait Istrati"

La eveniment au fost prezenţi prof. Viorel Mortu şi Marian Covache, redactorul cărţii. Cartea cuprinde 60 de eseuri, unele dintre ele, déjà publicate într-un ziar local.

"Cornelia dezbate în aceste eseuri raporturile ei cu lumea, cu copilăria, cu adolescenţa. Raportul cel mai productive pe care îl dezvoltă în cartea sa este raportul eu - sine", a declarat prof.Viorel Mortu referitor la volum.

Marian Covache, redactorul cărţii şi fostul şef al Corneliei Vîju în perioada când aceasta a lucrat la ziarul "Monitorul de Brăila" a declarat că autoarea este într-adevăr o persoană foarte sensibilă şi şi-a dat seama de acest lucru din momentul când a acceptat-o în colectivul redacţiei şi i-a publicat eseurile.

"Cartea îi este dedicată fiicei mele şi este structurată pe trei capitol, ale căror titluri sunt teme de viaţă, commune tuturor: "În luntrea vieţii", "Inimă legănată de gânduri" şi "Suflet cu braţele deschise"...Dacă voi reuşi să pătrund pentru o clipă în sufletele cititorilor, dacă ei se vor regăsi în poveştile cărţii, atât de simple şi obişnuite , voi fi fericită, şi voi considera această reuşită precum un imbold al scrierilor viitoare", a declarat autoarea.

Debutul Corneliei Vîju a avut loc în luna iunie, anul acesta, cu volumul de poeme de dragoste în "Ancoră la ţărmul iubirii". Poeta a fost selectată pentru participarea la Festivalul Internaţional al Poeţilor din Balcani, la un concurs de poezie la Bistriţa şi la un altul în Alba.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite