Astăzi încep protestele bugetarilor. Se strâng zeci de mii de semnături pentru a paraliza Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicaliştii din Finanţele publice, din administraţia locală, din Poliţie, de la Garda de Mediu şi de la Muncă şi Protecţie Socială pregătesc iar declanşarea grevei generale.

"Săptămâna viitoare va avea loc şedinţa comitetului director al Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX şi se va lua în discuţie această problemă", ne-a declarat Ionuţ Bardaş, liderul sindicatului funcţionarilor publici şi personalului contractual din Primăria Brăila, din direcţiile şi serviciile subordonate Consiliului Local Municipal, afiliat la SED LEX.

Acesta a explicat că deocamdată membrii sindicatului nu sunt în conflict de muncă dar urmează să se iniţieze procedurile necesare, pentru o dată ce va fi stabilită probabil în şedinţa de săptămâna viitoare.

Grevă şi la Primărie

Comitetul director al Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX a hotărât pe 15 septembrie, în şedinţă extraordinară, iniţierea
procedurilor pentru declanşarea grevei generale în administraţia publică.

Printre cereri: revenirea la nivelul de salarizare anterior reducerii cu 25%, renunţarea la disponibilizarea salariaţilor din administraţia public, deoarece există subdimensionare cu aproximativ 12%, şi aplicarea tuturor prevederilor contractelor colective în administraţia locală, conform principiului descentralizării din instituţiile publice.

SED LEX a anunţat că data declanşării grevei generale la nivel naţional va fi stabilită după ce fiecare organizaţie sindicală va obţine semnăturile membrilor.

Se intenţionează ca în primele două zile de la declanşarea grevei generale salariaţii să nu se prezinte la locurile de muncă iar din a treia zi şi pe termen nelimitat, sindicaliştii să picheteze instituţiile.

Poliţiştii, la muncă doar 75%

„Ar trebui mai mult respect pentru cei care poartă uniforma de poliţist mai ales în aceste vremuri tulburi, când interlopii plini de bani, de a căror provenienţă nu se mai întreabă nimeni, vor practic să cumpere cinstea oamenilor nostri", ne-a declarat Marian Prioteasa, liderul poliţiştilor brăileni. Ei vor lucra doar 75% din timp.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite