Astăzi aflăm caştigătorii concursului "Info junior"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, Concursul de creativitate în domeniul IT „Info Junior", ediţia a VI-a îşi desemnează câştigătorii. Timp de doua zile, 244 de elevi de la Colegiile Naţionale „Gh. M. Murgoci", „Nicolae Bălcescu" şi de la Şcoala „C. S. Aldea" s-au înfruntat pentru un premiu.

Concursul a fost structurat pe opt secţiuni: „Lumea basmelor", „Poveşti create şi ilustrate de copii", „Concurs de programare", „Grafică pe calculator", „Prezentări Power Point", „Soft educaţional, jocuri" şi „Pagini web".

„Concursul îşi propune să antreneze un număr mare de elevi şi cadre didactice din învăţământul primar şi gimnazial în activităţi de un înalt nivel calitativ care să valorifice oportunităţile oferite de T.I.C", ne-a spus inspectorul de informatică, prof. Paul Pruş.

Elevi mai pregătiţi

Printre obiectivele concursului se numără creşterea nivelului de pregătire al elevilor, dezvoltarea deprinderilor legate de utilizarea T.I.C. ca instrument pentru obţinerea, stocarea, procesarea şi transmiterea datelor, dar şi dezvoltarea creativităţii elevilor, a spiritului competitiv şi inovator.

De asemenea se doreşte cearea unui mediu educaţional în care profesorii şi elevii să dezvolte o bază de resurse educaţionale care să poate fi utilizata în cadrul curriculumului şcolar la disciplinele opţionale de informatică.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite