GALERIE FOTO: Astăzi a avut loc desantul florilor de primăvară în Grădina Publică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce florarii se străduiesc să alunge criza cu bijuteriile verzi pe care le vând, brăilenii fac „pelerinaj" la aranjamente florale. Grădina Publică a lui Panait Istrati este capitala culorii. Aranjamente florale, desene, origami, mici, scrumbie, muzică şi dans sunt doar câteva dintre ingredientele festivalului de primăvară.

Galerie foto aici

„Festivalul Florilor de Primăvară" care are loc zilele acestea în Grădina Mare a strâns sute de vizitatori. Brăilenii care au trecut pe aici au cumpărat flori, au admirat aranjamentele florare, s-au plimbat şi au savurat un mic sau o scrumbie la grătar.

Vizitatorii sunt încântaţi de oferta comercianţilor şi spun că au de unde alege. Printre vizitatori am întâlnit-o pe Stela Popa care a venit împreună cu soţul şi nepotul să admire florile şi, de ce nu, să şi cumpere.

„Deocamdată ne uităm şi admirăm. Nu mai am loc unde să le mai pun prin casă. Am foarte multe flori şi mereu cumpăr pentru că îmi plac. Toate florile pe care le-am văzut aici sunt extraordinar de frumoase. Nici nu ştiu la care să mă uit mai întâi", spune Stela Popa.

Cu flori de acasă

Comercianţii care au venit la fiecare festival spun că vânzările merg.

„De câte ori s-a organizat festival în Grădina Mare am participat şi suntem mulţumiţi. Lumea vine, se uită şi mai cumpără. Avem vânzare medie. Anul trecut am fost nevoiţi să mai aducem flori de acasă că pe cele aduse le-am vândut mai repede decât ne-am aşteptat", ne-a spus Georgeta Popa, una dintre producătoarele prezente la eveniment.

Printre expozanţii cu flori s-au aflat şi câţiva copii cu cerinţe educative speciale de la Şcoala „George Coşbuc". Elevii au pregătit diverse obiecte origami, iar curioşii au putut asista la crearea unui astfel de obiect.

La câţiva paşi de ei se află şi panoul cu desene, dintre care se remarcă cele 18 realizate prin tehnica colajului de elevii clasei a VII-a B de la Şcoala „Fănuş Neagu". Deşi expoziţia se încheie astăzi, în perioada 30 aprilie - 2 mai municipalitatea organizează o nouă expoziţie florală.

Cărţi cu parfum de flori

Cei interesaţi au putut cumpăra ultimul volum publicat recent de Doina Popescu, „Dumnezeu era-n vacanţă!...", dar şi imagini cu Brăila veche. „Lansarea ultimului volum a avut loc la Galaţi şi acum o aştept pe cea de la Brăila. În plus, sunt aproape de final cu volumul «Ardei iuţi»", ne-a mărturisit Doina Popescu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite