Astăzi, debut spectaculos la Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati" Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Livia Mihaela Frunză şi-a lansat volumul de versuri „Ţărmul visurilor mele", prezentat de prof. Vasile Ioan Zbarcea, scriitorul Mihail Grămescu şi poetul Marian Gheorghe. Cei prezenţi au păstrat un moment de reculegere în memoria maestrului Fănuş Neagu.

Începând cu ora 11.00, la sediul din Calea Călăraşilor al Bibliotecii Publice din Brăila, a avut loc lansarea volumului de versuri „Ţărmul visurilor mele", semnat de Livia Mihaela Frunză, reprezentant al generaţiei tinere de poeţi de obârşie brăileană.

image

Moderator al manifestării la care a participat un număr impresionant de iubitori ai scrisului a fost dr. Claudiu Brăileanu, şef serviciu în cadrul Bibliotecii „Panait Istrati" Brăila.

Volumul a fost prezentat de prof. Vasile Ioan Zbarcea, scriitorul Mihail Grămescu şi poetul jurnalist Marian Gheorghe, reporter în cadrul Adevărului de Seară Brăila.

image

La propunerea criticului Vasile Ioan Zbarcea, cei prezenţi au păstrat un moment de reculegere în memoria marelui dispărut, maestrul Fănuş Neagu, despre care Mihail Grămescu a afirmat că „este unul dintre cei mai mari scriitori români de după 1944, fiind chiar deasupra lui Marin Preda".

Mihail Grămescu a afirmat, de asemenea, că debutul brăilencei este unul spectaculos şi că, datorită talentului, autoarei i se prefigurează un strălucit itinerar scriitoricesc.

image

Prof. Vasile Zbarcea a ţinut să precizeze că debutul Liviei este cu atât mai binevenit, cu cât versurile tinerei „poetese" respectă nota clasică, spre deosebire de „mâzgălitorii de hârtie" actuali, atât de apreciaţi de unii critici.

Tânăra scriitoare realizează „o poezie a căutărilor", din care răzbate dorul de locurile natale şi de familie. Tot ceea ce simte, aşterne pe hârtie.

image

„Ţărmul visurilor mele" m-a făcut să mă simt împlinită, iar cartea însăşi este o „tăviţă" pe care mi-am pus sufletul, spre a fi dăruit cititorului", a spus Livia Mihaela Frunză.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite