Astăzi, a început, la Brăila, cel mai ieftin festival: 2.000 de lei pentru Sărbătoarea Florilor! Vezi aici programul manifestărilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Grădina Mare găzduieşte expoziţiile de flori, spectacolele de muzică uşoară şi populară şi concursurile de şah şi desene pe asfalt. Crizantemele sunt la mare căutare în această perioadă, motiv pentru care florarii le vor expune la loc de cinste. Din peisaj nu lipsesc grătarele încinse, vinul fiert şi berbecuţii la proţap.

Cu nici 2.000 de lei, în acest an, Festivalul Florilor se vrea o sărbătoare locală de neuitat. În jurul ceasului din flori din Grădina Mare şi pe aleile principale vor fi expoziţii cu vânzare ale florarilor din Brăila şi Galaţi. Nouă „maeştri" în aranjamente florale se întrec şi în acest an în confecţionarea de „bijuterii" colorate din crizanteme, gerbera şi dumitriţe.


Producătorii autohtoni vând fără adaos de la flori la buchet, până la copăcei şi plante pentru grădiniţă. Primăria nu le percepe chirie.
Astăzi, de la orele 16.00, cântă, tot în Grădina Mare, formaţiile de muzică populară din Gemenele şi Însurăţei, iar de la 16.40 evoluează Cenaclul „Steluţe Dunărene". La orele 18.00 începe un recital Lorra Music, dar şi concursul de şah pentru copii.


Buget de nici 2.000 de lei


„În acest an nu am cheltuit mai mult de 2.000 de lei pentru festival. Toate manifestările se desfăşoară cu sprijinul producătorilor locali, al artiştilor din Brăila şi al copiilor de la formaţiile judeţene de muzică populară şi uşoară. Noi am cheltuit doar pentru câteva afişe pe care le-am lipit în autobuze şi pentru dulciurile şi apa ce le vom da copiilor participanţi la manifestări", ne-a declarat Camelia Guşatu, purtător de cuvânt al Primăriei Brăila.


Sâmbătă, în Grădina Publică, recunoscută pentru pitoresc şi încărcătură istorică, de la ora 11.00, cântă, din nou, Lorra Music, precum şi George Petrenco şi Gabriel Ciubuc, artişti brăileni. De la 12.30 începe muzica de promenadă, specifică oraşului cosmopolit, cu Fanfara „Dunărea albastră".
La nicio aruncătură de băţ de docurile lui Istrati, evoluează şi elevii de la Şcoala de Artă „Vespasian Lungu". Copiii de la grădiniţele nr. 9 şi „Sf. Nicolae" se vor întrece în desene pe asfalt.


Duminică, de la 12.30, avem parte, iarăşi, de muzica Fanfarei Militare a Garnizoanei Brăila, iar de la 13.30 cântă elevii de la Palatul Copiilor, dar şi Gabriel Ciubuc. Un spaţiu generos au, în toată povestea, gratargiii, vânzătorii de must, vin fiert, scrumbie, mici şi berbec la proţap.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite