Astăzi a fost inaugurat „Centrul Județean pentru Romi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei aproximativ 15.000 de romi din Brăila au, acum, un nou loc de întâlnire şi punct de sprijin. Asociația Partida Romilor „Pro-Europa" - Sucursala Brăila a lansat, campania „Cetățeni Români Egali în Drepturi", care își propune să influențeze instituțiile să-și asume responsabilitatea în rezolvarea problemelor cu care se confruntă comunitățile rome.

"În acest sens, în următoarea perioadă, asociația noastră va elabora un plan de măsuri care să conducă la rezolvarea, în mare parte, a problemelor comunității noastre. Nu este o treabă tocmai ușoară deoarece trebuie, din multitudinea de probleme și problematici, să le alegem pe cele mai presante, dar să dăm, totodată și soluții la ele", a spus Gina Anton, președintele Asociației Partida Romilor „Pro-Europa".

„La început a fost un vis"

Totodată s-a lansat oficial „Centrul Județean pentru Romi", situat în strada Belvedere.

„La început a fost un vis, dar iată că astăzi am reușit să transformăm acest vis într-un fapt real. Alături de noi, cetățeni români egali în drepturi, vă invităm într-o campanie de suflet pentru toți cei ce cred într-o Românie egală. Noi credem, important este să credeți și voi", a mai spus Gina Anton.

După slujba de sfințire a Centrul pentru Romi și lansarea campaniei CRED au fost premiate instituţiile publice, organizațiile și persoanele care au colaborat cu Partida Romilor sau au lucrat cu și pentru romii brăileni.

La activități au fost invitați să participe directorii școlilor și liceelor în care studiază elevi romi, primarii localităților unde sunt comunități de romi, reprezentanții instituțiilor publice și organizații nonguvernamentale.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite