Asistenţii, plimbaţi de colo-colo pentru despăgubiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuţa Adam s-a transformat într-o luptătoare pentru drepturile colegelor ei
Nicuţa Adam s-a transformat într-o luptătoare pentru drepturile colegelor ei

Cadrele medicale au câştigat procesul cu Spitalul de Urgenţă pentru bonurile de masă.  Potrivit OUG 71/2009, angajatele Spitalului îşi vor primi drepturile în trei ani. Executorii judecătoreşti vor să ceară poprirea conturilor unităţii în caz de neplată până la 31 decembrie 2010.

Asistentele şcolare, angajate ale unităţii medicale, s-au judecat cu instituţia pentru a le fi recunoscut dreptul de a primi bonurile de masă, la fel ca asistentele care lucrează efectiv în cadrul spitalului.

OUG 71/2009, o bătaie de joc la adresa salariaţilor care au muncit fără a-şi primi drepturile

Au fost două procese, ambele rezolvate în favoarea asistentelor. Numai că dacă primul eşalon şi-a primit desbăgubirile, cel de-al doilea, şi este vorba de circa 34 de asistente, mai are de aşteptat.

Actul prin care ministerul arată că Spitalul Judeţean este cel care trebuie să facă plata

„Justiţia s-a pronunţat deja. Am avut de făcut faţă recursului pe care Spitalul Judeţean de Urgenţe l-a formulat pentru a trena lucrurile. Dar acum din cauza OUG 71/2009, cei care trebuiau să-şi primească drepturile o vor face cu greu, în trei ani. 34% anul acesta, nu se spune când, 33% la anul şi 33% în 2012", ne-a explicat executorul judecătoresc Eugen Drăgulin.

Mingea este la minister

Problema este însă mai încurcată decât se pare pentru că plata acestor oameni se făcea prin Spitalul Judeţean, ai căror angajaţi erau, dar în fapt ei nu erau salarizaţi prin contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, ci prin finanţare pe programe, direct de la Ministerul Sănătăţii.

image

„Banii pe care trebuie să-i plătim celor care au câştigat in instanţă acest drept trebuie să ne vină de la Ministerul Sănătăţii, prin transfer", ne-a declarat Rodica Sin, managerul Spitalului de Urgenţă Brăila.

Reprezentanta asistentelor, Nicuţa Adam, susţine că a făcut toate demersurile pentru rezolvarea problemei.

Asistentele vin periodic la executorul judecătoresc pentru a se interesa când îşi vor recupera banii

„Suntem plimbaţi de la o instituţie la alta. La minister am fost primite chiar de unul dintre secretarii generali, care ne-a arătat cu acte că la Brăila au fost trimişi banii, urmând ca plata celor aflaţi în situaţia noastră să fie făcută", ne-a declarat Nicuţa Adam.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite